Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της Αερ, Γιανναρελλη λογω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης των έργων από την ΔΕΥΑΛ


Το Επιμελητήριο Λέσβου απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ ζητώντας την επίσπευση με κάθε δυνατό τρόπο, των εργασιών του έργου αντικατάστασης του αγωγού όμβριων υδάτων επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη, δεδομένου ότι οι εργασίες του έργου αυτού επηρεάζουν τόσο τη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής όσο και την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της πόλης.

 

Παρατίθεται η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Επιμελητήριο Λέσβου ως ο κύριος εκφραστής των επιχειρήσεων, πάντοτε παρεμβαίνει με σκοπό το όφελος της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας καθώς και των επιχειρήσεων του τόπου μας. Αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι το έργο αντικατάστασης του αγωγού όμβριων υδάτων επί της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

Στην περιοχή αυτή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εμπορικών επιχειρήσεων, συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α., των οποίων η λειτουργία εξαρτάται και σχετίζεται άμεσα με την ομαλή και εύκολη πρόσβαση οχημάτων. Δεδομένων δε, των δυσμενών συνθηκών που βιώνουν οι επιχειρήσεις γενικώς από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουν αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα  μετά την κρίση της πανδημίας, οι εργασίες του έργου παρακωλύουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα την λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τους τζίρους τους. Επομένως οποιαδήποτε καθυστέρηση -έστω και μικρή- κατά το στάδιο υλοποίησης του έργου, θα επηρεάσει περεταίρω και δυσανάλογα αρνητικά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής καθώς και την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της πόλης.

Μεταφέροντας την αγωνία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των εργαζομένων σε αυτές, σας ζητάμε την επίσπευση με κάθε δυνατό τρόπο, των εργασιών στο έργο που πραγματοποιείται στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις της περιοχής να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο, ιδιαίτερα μάλιστα, έπειτα από την δύσκολη περίοδο που έχουν διανύσει.

Είμαστε στη διάθεσή σας να συμβάλλουμε παραγωγικά σε οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίσπευση της αποπεράτωσης του έργου αλλά και στην στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής.»