Με μεγάλη επιτυχία τα κάψαλα της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού


Με τα κάψαλα, τις φωτιές τ’ Άι Γιάννη, ξεκινήσανε και φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» φέρνοντας κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.

Το εγκαταλειμμένο από το Δήμο πάρκο Χατζηδήμου ζωντάνεψε από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους από άλλες γειτονιές συνέρευσαν για να χαρούν το ξαναζωντάνεμα του εθίμου με τις «φωτιές τ’ Αι Γιαννιού» με το κάψιμο των ξερών μαγιάτικων στεφανιών από τα σπίτια. Μαζί και μουσικές από υπαίθριες μπάντες και παιχνίδια για τα παιδιά με ζογκλέρ.

Ήταν μια δράση που απέδειξε ότι τα σκοτεινά, γεμάτα χόρτα, σκουπίδια και παραβατικότητα πάρκα της περιοχής, μπορούν να γίνουν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης. Φτάνει ο Δήμος και οι συναρμόδιες αρχές να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις γειτονιές ως το πίσω μέρος κάποιων καταστημάτων, χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν τα «σκουπίδια» (ενίοτε και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται σαν «σκουπίδια») της πόλης.

Μαζί χθες στην πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση από το «Κιρκινέτσι» ήταν και ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς, η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου.

Και έπεται συνέχεια

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο μια σειρά εκδηλώσεων. Ιστορικούς περιπάτους στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους της περιοχής καθώς και ψυχαγωγικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στα μικρά και μεγαλύτερα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της γειτονιάς.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο εθνικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.