Στο 70% η δωρεάν επιδότηση για επενδύσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου


Στα υψηλότερα κίνητρα και του νέου αναπτυξιακού νόμου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Στο 70% η δωρεάν επιδότηση για επενδύσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μυριτζή από τη Λέσβο και το μέλος του Συνδέσμου Νίκο Νύκτα από τη Χίο, συναντήθηκε χθες Τρίτη στην Αθήνα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη, σε συνάντηση που είχε κλειστεί από τον Βουλευτή Λέσβου και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος ήταν παρών και ο ίδιος στη συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν στον Υπουργό το μείζον θέμα της ανάγκης αποσαφήνισης του νέου αναπτυξιακού νόμου ως προς το ποιες περιοχές δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές δωρεάν επιδοτήσεις. Και τούτο διότι, σε αντίθεση με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο που προέβλεπε ρητά ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται στις περιοχές αυτές των αυξημένων επιχορηγήσεων, ο νέος νόμος δεν κάνει παρόμοια ρητή αναφορά.

Απαντώντας στο αίτημα αυτό ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι ενώ πράγματι δεν υπάρχει αυτή η ρητή αναφορά στο νέο νόμο, θεωρεί αυτονόητο ότι τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανήκουν στις αποκαλούμενες στο νέο νόμο «Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» που ούτως ή άλλως δικαιούνται τις μέγιστες δυνατές επιδοτήσεις.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος που σημαίνει πρακτικά ότι οι μέγιστες επιδοτήσεις στα νησιά μας μπορούν να φτάσουν πλέον στο 70% από 55% που ίσχυε στον προηγούμενο νόμο, ο δε Υπουργός δεσμεύθηκε σε σχετική παρέμβαση του κ. Αθανασίου ότι την προφορική αυτή διευκρίνισή του θα της συμπεριλάβει το συντομότερο σε ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου που θα εκδώσει, όπου θα γίνεται ρητή αναφορά στα νησιά της Περιφέρειάς μας.

Στη συνέχει της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν και άλλα θέματα τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις ιδιωτικές επενδύσεις παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε να τα εξετάσει μαζί με τους συνεργάτες του.