11 βραβευμένες παραλίες στον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Έπαρση… Γαλάζιας Σημαίας στις 11 βραβευμένες με το σύμβολο ποιότητας παραλίες της Δυτικής Λέσβου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διατήρησε βάσει της ανακοίνωσης της Ελληνικής Εταιρίας

Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) πριν από έναν μήνα τη σχετική πιστοποίηση που είχε εξασφαλίσει από πέρυσι και στις 11 παραλίες του και αποτελεί σήμερα τον 15 ο πανελλαδικά, με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές.

Οι 11 πλαζ όπου θα ανεμίζει και φέτος το σύμβολο ποιότητας:

Άναξος

Βατερά

Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι

Κάγια

Μόλυβος

Νυφίδα

Πέτρα

Σκ. Ερεσού

Σκ. Καλλονής

Σκ. Πολιχνίτου

Μεντούσι Παρακοίλων


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που τρέχει ήδη και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο ως προς την εξασφάλιση ναυαγοσωστών, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, στοχεύουν μέσα στο 2023 να διεκδικήσουν για το Δήμο τη «Γαλάζια Σημαία» και για τις παραλίες στα Τσόνια, στο Καλό Λιμάνι, στον Γαβαθά, στο Σίγρι, στο Ταβάρι αλλά και στο Βαθύ Κριτήρι.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, παρέλαβε χθες τον εξοπλισμό της πιστοποίησης και μαζί με τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε η τυπική έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στις 11 βραβευμένες πλαζ της Δυτικής Λέσβου.