Στην συνάντηση ευρωπαϊκών σχολείων στην πόλη Oulu της Φινλανδίας μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης


Από τις 3 έως τις 8 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία δύο μαθητριών και δύο εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας ευρωπαϊκών σχολείων στην πόλη Oulu της Φινλανδίας.

Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2, στο οποίο συμμετέχει το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με σχολεία από την Πορτογαλία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, και την Ιταλία.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Social and Cultural Integration”, ξεκίνησε το 2019 και, παίρνοντας παράταση λόγω της πανδημίας του Covid-19, ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική συνάντηση .

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε στους φιλοξενούμενούς του το φινλαδικό σχολείο (Pohjankartanon yläaste) στο οποίο ξεναγήθηκαν τα παιδιά, γνωρίστηκαν με τους μαθητές των άλλων σχολείων, και συμμετείχαν σε ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επίσης η περιήγηση στην πόλη και η περιπατητική -περιβαλλοντική εκδρομή στη φινλανδική φύση.

Με την ολοκλήρωση αυτού του, σχεδόν τριετούς, ευρωπαϊκού προγράμματος κοινή είναι η αίσθηση για όλους τους συμμετέχοντες, ότι οι εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματός και οι ευκαιρίες που τους δόθηκαν να γνωρίσουν χώρες και ανθρώπους αποτελούν παρακαταθήκη ζωής.

Το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης προγραμματίζει από την νέα σχολική χρονιά την εμπλοκή του σε νέες Ευρωπαϊκές συνεργασίες με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές του.