Συνέντευξη LesvosPost: Ο κωμικός ηθοποιός Γιώργος Χατζηπαύλου μάς μιλάει για το “Τάιμινγκ”, λίγο πριν έρθει στη Μυτιλήνη


Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, έρχεται ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο οποίος δίνει για ένα και μόνο βράδυ ραντεβού με το κοινό της Λέσβου, παρουσιάζοντας για τελευταία φορά την stand-up comedy του, «Τάιμινγκ» στην οποία χορηγος επικοινωνίας είναι το LesvosPost.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι, μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας, ο δημιουργός του Comedy Club για παιδιά, της πρώτης stand-up comedy παράστασης ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους και ο κωμικός, ο οποίος έκανε τη μεγαλύτερη περιοδεία ελληνόφωνου stand-up εκτός Ελλάδας που έγινε ποτέ, με sold out παραστάσεις σε 22 πόλεις εκτός Ελλάδας!

Λίγο πριν έρθει να μας παρουσιάσει το «Τάιμινγκ» στην Μυτιλήνη, μάς απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις για την παράσταση, τον ίδιο και την πορεία του ως εδώ:

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H παράστασή σας «Τάιμινγκ» μιλά για τη σωστή στιγμή. Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, σωστή στιγμή για τα πράγματα;

Η χρήση της λέξης στην παράσταση γίνεται με την έννοια του συγχρονισμού κι όχι της σύμπτωσης. Υπάρχουν δηλαδή γεγονότα που μας επηρεάζουν ή μας καθορίζουν και είναι διαρκώς παρόντα στη ζωή μας, παρά το γεγονός ότι συνέβησαν στο παρελθόν. Το κοινό τους είναι ότι όλα αυτά έχουν μέσα τους αρκετή κωμωδία ειδικά όταν τα βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή που επίσης έχει πολλές αστείες πλευρές και ιστορίες.


Αυτή είναι η τελευταία περιοδεία του «Τάιμινγκ». Πώς ξέρετε κάθε φορά ότι έφτασε η στιγμή να κλείσετε ένα κεφάλαιο και να ανοίξετε ένα καινούριο;

Είναι καθαρά χρονικό ζήτημα. Συνήθως οι σόλο παραστάσεις μου έχουν έναν κύκλο ζωής 2,5 με 3 χρόνια. Τόσο χρειάζεται για να τις παρουσιάσω σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και πλέον, τα τελευταία χρόνια, σε πόλεις εκτός Ελλάδας. Επιπλέον, στο θέμα της προετοιμασίας της επόμενης παράστασης, χρειάζομαι περίπου 1,5 με 2 χρόνια γράψιμο και δοκιμές, οπότε σε γενικές γραμμές είναι δεδομένη η στιγμή που τελειώνει μία παράσταση κι αρχίζει η επόμενη.

 

Θυμάστε κάποιο πολύ αστείο ή συγκινητικό περιστατικό από περιοδεία σας;

Στην πρώτη περιοδεία που έκανα εκτός Ελλάδας, το τελευταίο βράδυ έπαιζα στο Όσλο. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο για να πάω στο θέατρο, δεν έχω ιδέα τι πήγε λάθος στη διαδρομή που ακολούθησα και βρέθηκα στην άλλη άκρη της πόλης. Εκεί με είδε κατά τύχη μια κοπέλα που ερχόταν στην παράσταση και πρακτικά με πήγε στο θέατρο. Έφτασα 5΄πριν κλείσουν οι πόρτες.

Τι είναι για εσάς το stand-upcomedy;

Η δουλειά μου και μπορώ να το απολαμβάνω και ως θεατής. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή τέχνης, ένα πολύ δυνατό είδος κωμωδίας και αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι ενσωματώνει αμέσως την όποια εξέλιξη της κωμωδίας.

 

Τι έχει ποιο μεγάλη σημασία για εσάς, το κοινό να γελάσει ή να προβληματιστεί;

Το παν είναι να γελάσει ο κόσμος. Εκείνο που αποζητώ σε κάθε σόλο μου είναι να γελάσουν όλοι, να γελάνε συνέχεια και να γελάνε δυνατά. Τώρα,αν η αφετηρία ενός αστείου είναι ένα σοβαρό ερώτημα, αυτό είναι άλλο θέμα. Το  “Tάιμινγκ”όμως είναι κωμωδία.