Στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, επισκέφτηκε χθες 19.05.2022 το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα, την Διευθύντρια της Eταιρίας  Έρευνας Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, Μαρία Κωνστάντογλου και τον σύμβουλο  Γιώργο Σίμου.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Δρα Παύλο Τριανταφυλλίδη για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου, οι οποίες πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με μαθητές από το Γυμνάσιο Παμφίλων το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική εκδρομή.

 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία όχι μόνο της Λέσβου αλλά του αρχαίου κόσμου και οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το προστατεύσουμε. Η Περιφέρεια μετά από πρόταση του Δρα Τριανταφυλλίδη έχει ήδη χρηματοδοτήσει με το ποσό των 200.000€ τις εργασίες αποκαταστάσεως και αναδείξεως του χώρου. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω  σήμερα που το επισκέπτομαι ότι αναδεικνύονται μοναδικά ευρήματα αλλά και η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες  στον Δρα Τριανταφυλλίδη και όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Σημειώνω ότι ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος της Λέσβου και των άλλων νήσων του Βορείου Αιγαίου».