Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα αμφισβητεί την κυριαρχία της Λέσβου.. με εικόνες από στρατιωτική άσκησηΤην σκυτάλη από τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, παίρνουν μέρα με τη μέρα τα φιλικά προσκείμενα στην τουρκική κυβέρνηση ΜΜΕ

Συνεχίζει την κλιμάκωση της έντασης η Άγκυρα απέναντι στην Αθήνα, θέτοντας με κάθε ευκαιρία την απαράδεκτη απαίτησή της για αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Την σκυτάλη από τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, παίρνουν μέρα με τη μέρα τα φιλικά προσκείμενα στην τουρκική κυβέρνηση ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam, η οποία θέτει ζήτημα κυριαρχίας της Λέσβου, φέρνοντας στη δημοσιότητα μάλιστα, φωτογραφίες από ελληνική στρατιωτική άσκηση στο νησί.

Με τίτλο «Προειδοποίηση στον Έλληνα για τη Λωζάνη», το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι ελληνικές ασκήσεις στη Μυτιλήνη μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Το τουρκικό Μέσο δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από τα στρατόπεδα της Μυτιλήνης, επισημαίνοντας ότι στο νησί, το οποίο απέχει 5,5 χλμ. από την Τουρκία και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, βρίσκονται μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης , τέσσερα τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εφημερίδα αμφισβητεί την κυριαρχία και για τη Χίο, τους Λειψούς, την Ικαρία, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, έρχεται αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε ότι «εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία».

Πηγή newsbomb.gr