Στην πορεία ειρήνης την Κυριακή η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Η διοίκηση της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων, θεωρεί ως πρώτιστο καθήκον της εργατικής τάξης  τον αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη. Ο αγώνας  ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. μακελεύοντας του λαούς, είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα των εργαζομένων για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, την άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου και την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

  Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζικά και μαχητικά, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ΄αυτόν, αλλά και στους Αμερικανο ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

 

 Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει κινδύνους γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. 

 

Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για γιγάντωση του κινήματος Ειρήνης. Παίρνουμε θέση μάχης ενάντια σε όσους στέλνουν τους λαούς στο σφαγείο του πολέμου για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.Ο λαός της χώρας μας δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων.      

                  

 Καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους, νέους και νέες, άνεργους, μετανάστες  και γενικά το λαό του νησιού μας, να πάρουν μέρος στην πορεία ειρήνης που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, παράρτημα Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς, την Κυριακή 22 Μαίου και ώρα 6 το απόγευμα, για να:

 

Να καταδικάσουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Να καταδικάσουμε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Ουκρανικό λαό.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλες τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ τώρα.

Να κλείσουν οι ξένες βάσεις.

Να μην έχει η χώρα μας καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

   

ΟΛΟΙ στην Παναγιούδα την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Μάη στις 6 το απόγευμα, για την πορεία ειρήνης.