Στην αρχαία Ερεσία την Κυριακή ο ΟΡΕΙΑΣ


Πεζοπορία στην αρχαία Ερεσία την Κυριακή 15 Μαΐου 2022

 

Αναλυτικά

Τελευταία τακτική και αποχαιρετιστήρια πεζοπορία της σεζόν! Η θερμική ενέργεια που εκλύει ο ζωοδότης ήλιος μάς έχει ζεστάνει για τα καλά, αφήνοντας πίσω πια τα ανελέητα τερτίπια του Χειμώνα.

Στο μυαλό όλων μας ολοχρονίς υπάρχει η φύση, την εποχή αυτή όμως, ολοένα και περισσότερο, ο νους μας ταξιδεύει στη βαθυγάλανη ξελογιάστρα σειρήνα που σφιχταγκαλιάζει με θέρμη και την πατρίδα της Σαπφούς. Και γίνεται να σκέφτεσαι "θάλασσα" και να μην καρφωθούν στο μυαλό σου οι ξύλινες εξέδρες πάνω στην άμμο με θέα τον πασίγνωστο και χιλιοφωτογραφισμένο βράχο της Σκάλας Ερεσού;

Ραντεβού την Κυριακή 15 Μαΐου στις 08:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στo κεντρικό πάρκινγκ της Σκάλας Ερεσού.

Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε περίπου 10 χλμ σε 3 με 3,30 ώρες. Θα κατευθυνθούμε ανατολικά και στη συνέχεια βόρεια για να κυκλώσουμε όλο το καταπράσινο κάμπο της αρχαίας Ερεσίας. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής. Αμέσως μετά αρκετός ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε όλοι μας τη μαγευτική ομορφιά του τοπίου, είτε με συντροφιά έναν καφέ ή ένα γλυκό / παγωτό ή ακόμα ένα μπανάκι…

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) αλλά και το μαγιό σας!

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!