Binary options: Οδηγός trading για την Ελλάδα - 2022

 


Το binary trading είναι ένα εργαλείο trading, το οποίο μοιάζει αρκετά με το options trading. Η διαφορά εδώ είναι ότι για ένα συμβόλαιο (binary option) θα επιλέξετε, αν η τιμή ενός επιλεγμένου προϊόντος θα ανέβει ή θα κατέβει. Αν πέσετε μέσα στη πρόβλεψη σας, τότε θα κερδίσετε ένα προκαθορισμένο ποσό, ενώ αν πέσετε έξω, τότε χάνετε τα λεφτά που ποντάρατε.

 

Πιο απλό και από το να βράζεις αυγά!

Τι κάνει το Binary Trading να ξεχωρίζει;

Αυτό που κάνει το binary trading τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους traders, είναι ότι ξέρετε από την αρχή πόσα χρήματα θα κερδίσετε σε μία πετυχημένη πρόβλεψη, αλλά και πόσα χρήματα θα χάσετε σε περίπτωση που πέσετε έξω. 

 

Σε αντίθεση με άλλα είδη trading, όπου τα πράγματα μπορούν να πάνε καταστροφικά άσχημα - αν για παράδειγμα παίζετε day trading χωρίς stop loss - εδώ ξέρετε από την αρχή πόσα θα κερδίσετε ή πόσα θα χάσετε.

Αν θέλετε βέβαια να μάθετε περισσότερα για τα binary options, τότε θα σας συμβουλεύαμε να εμπιστευτείτε τους καλύτερους και να κάνετε κλικ στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας τους!

Πώς λειτουργεί ένα συμβόλαιο Binary Options;

Ένα συμβόλαιο Binary Option αποτελείται από τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία

είναι τα παρακάτω: 


Η αγορά που θα επιλεξετε για binary trading: Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε binary trading ανάμεσα σε FOREX (trading σε συναλλάγματα), σε μετοχές εταιρειων, σε εμπορεύματα ακόμα και σε κρυπτονομίσματα! 


 

Η τιμή εξαγοράς (strike price): Πολύ σημαντικός παράγοντας, που θα καθορίσει την επιλογή σας σε binary options. Στην ουσία θα πρέπει να επιλέξετε, αν η τιμή θα είναι πάνω ή κάτω από την τιμή εξαγοράς του προϊόντος.  

 

Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου:


Στην ουσία είναι η ημερομηνία και η ώρα στην οποία λήγει το συμβόλαιο binary options. Αν με τη λήξη έχετε πέσει μέσα στη πρόβλεψη, τότε πληρώνεστε το προκαθορισμένο ποσό, διαφορετικά θα χάσετε το ποσό που δώσατε για να εμπορευτείτε το συμβόλαιο. 

Παράδειγμα λειτουργίας ενός συμβολαίου Binary options

Όταν διαχειρίζεστε Binary Options, στην ουσία απαντάτε στην ερώτηση ‘Θα είναι η τιμή του προϊόντος του συμβολαίου, πάνω ή κάτω από την τιμή που θα το αγοράσετε;’. Αν είναι πάνω, αγοράζετε, ενώ αν είναι κάτω, πουλάτε.

Το κάθε συμβόλαιο Binary Options, αναφέρει το μέγιστο που μπορείτε να κερδίσετε και το μέγιστο που μπορείτε να χάσετε. Άρα αν για παράδειγμα, το μέγιστο είναι 100€ και έχετε πέσει μέσα στην πρόβλεψη σας, λαμβάνετε τα 100€ μείον τα χρήματα που δώσατε για να ανοίξετε το συμβόλαιο. Αν πάλι πέσετε έξω, τότε απλά χάνετε τα λεφτά που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοίξετε το συμβόλαιο, και απολύτως τίποτα άλλο! Αυτό είναι το καλό με το Binary Trading. Έχετε προκαθορισμένη χασούρα. 


Εάν πάλι δείτε ότι δε θέλετε να περιμένετε μέχρι να λήξει το συμβόλαιο Binary Options, τότε μπορείτε να πληρώσετε ένα μικρό penalty και να βγείτε από το συμβόλαιο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για όταν θέλετε να περιορίσετε τη χασούρα ή να πάρετε τα κέρδη σας και να κλείσετε το συμβόλαιο, προτού αλλάξει η τύχη σας.


Απαγόρευση του Binary Trading και πως να την παρακάμψετε

Από τις 2 Ιουλίου 2018 η ευρωπαϊκή αρχή σε θέματα αγοράς (ESMA), έχει απαγορεύσει τα Binary Options ως επενδυτικό προϊόν, λόγω των πολλών καταγγελιών των καταναλωτών για απάτες σχετικά με αυτού του είδους την επένδυση. Ωστόσο, η απαγόρευση αυτή δε προσέφερε κάποιου είδους προστασία στους καταναλωτές, καθώς οι μη ελεγχόμενοι, από τις αρχές, brokers (μεσάζοντες) συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα. 

 

Παρά την απαγόρευση αυτή, οι traders μπορούν να αποφύγουν την απαγόρευση και να συνεχίσουν να συναλλάσσονται Binary Options. Μερικές από αυτές τις επιλογές, είναι οι παρακάτω:


1.    Ανοίξτε επαγγελματικό λογαριασμό trader:

Θα μπορείτε απολύτως νόμιμα να συναλλάσεστε Binary Options, ως επαγγελματίας trader. Κάτι τέτοιο όμως, απαιτεί εμπειρία και κεφάλαιο, καθώς και να αναλογιστείτε το ενδεχόμενο υψηλό ρίσκο.


2.    Αναζητήστε υποκαταστήματα εκτός δικαιοδοσίας της ΕΕ: Πολλές εταιρείες έχουν υποκαταστήματα offshore, που δεν υπόκεινται στην ESMA και συνεπώς δεν ισχύει απαγόρευση Binary Trading για αυτές. Αρκεί βέβαια τα υποκαταστήματα αυτά να είναι ξεχωριστές εταιρείες, από αυτές που ήδη λειτουργούν στην Ευρώπη.  


3.    Δοκιμάστε εναλλακτικά προϊόντα: Πολλές εταιρείες προσφέρουν παραπλήσια επενδυτικά προϊόντα με τα Binary Options. Συνεπώς, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την απαγόρευση. 

 

Συμπερασματικά

Το Binary Trading είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους traders, με προκαθορισμένο ρίσκο και περιθώριο κέρδους. Αν θέλετε και εσείς να ανεβείτε επίπεδο ως trader, τότε αξίζει να δοκιμάσετε το Binary Trading.