Μυτιλήνη: Δημοπρασία αυτοκινήτων με τιμές από 400 ευρώ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά και δίκυκλα θα εκποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στην περιοχή της Μυτιλήνης σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

Στο τελωνείο Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την πρώτη δημοπρασία κατασχεμένων αυτοκινήτων για το 2022 στην οποία περιλαμβάνονται επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, δίκυκλα για κυκλοφορία αλλά και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στο κατάστημα του Τελωνείου Μυτιλήνης  όπου και θα διεξαχθεί πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση οχημάτων που βρίσκονται στην αποθήκη και στον περίβολο του Τελωνείου Μυτιλήνης.

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από τις 3 Μαΐου μέχρι και τις 6 Μαΐου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 2251043176 και 2251046340.

Συνολικά το Τελωνείο Μυτιλήνης εκποιεί 11 αυτοκίνητα και 1 φορτηγά έως 3,5 τόνους για κυκλοφορία και δύο μοτοσυκλέτες.

 

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας είναι ένα CItroen Xsara με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου και απόδοσης 75 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 1.500 ευρώ.

 

Ένα Mitsubishi Shogun το οποίο είναι γνωστό σε εμάς ως Pajero με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 εκποιείται από τον πρώην ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τα 1.600 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και απόδοσης 170ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 7.500 ευρώ.


Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα πετρελαιοκίνητο πολυτελές ιταλικό μοντέλο τότε το Alfa Romeo 147 που υπάρχει στη λίστα δημοπρασίας σίγουρα θα τους καλύψει κάθε ανάγκη. Το ιταλικό αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 2.800 ευρώ. Η Alfa Romeo 147 diesel κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,9 λίτρου και απόδοσης 115 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 3.300 ευρώ.

 

Ένα VW TRANSPORTER CARAVELL T3 υπάρχει επίσης στη λίστα της δημοπρασίας με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1987 και τιμή εκκίνησης τα 1.600 ευρώ! Το γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 70 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 8.500 ευρώ.

 

Μία BMW 530d με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 2.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 4.000 ευρώ.

 

Μία Mercedes-Benz CLK 220 Cdi με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2009 αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 15.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο γερμανικό μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,1 λίτρων με απόδοση 150 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στην εγχώρια αγορά από 16.000 ευρώ.

 

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη των οχημάτων της δημοπρασίας στο Τελωνείο Μυτιλήνης.

 

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

 

πηγή:

https://www.newsauto.gr/, lesvosnews.net