Γαλάζια σημαία το 2023 και σε Τσόνια, Καλό Λιμάνι, Γαβαθά, Σίγρι, Ταβάρι και Βαθύ Κριτήρι Καλλονής


Διατήρησε και τις 11 παραλίες που κατείχαν από πέρυσι το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για τις φετινές βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Ως αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια από τον Δήμο, με αποτέλεσμα πέρυσι να προστεθούν τρεις (3) νέες Γαλάζιες Σημαίες και παρά την προσπάθεια κάποιων να υποβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των υποδομών των οργανωμένων ακτών, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου βρίσκεται σήμερα στην 15η θέση πανελλαδικά, με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές.

 

Οι 11 πλαζ όπου θα ανεμίζει και φέτος το σύμβολο ποιότητας:

Άναξος

Βατερά

Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι

Κάγια

Μόλυβος

Νυφίδα

Πέτρα

Σκ. Ερεσού

Σκ. Καλλονής

Σκ. Πολιχνίτου

Μεντούσι Παρακοίλων

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που τρέχει ήδη και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο ως προς την εξασφάλιση ναυαγοσωστών, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, στοχεύουν μέσα στο 2023 να διεκδικήσουν για το Δήμο τη «Γαλάζια Σημαία» και για τις παραλίες στα Τσόνια, στο Καλό Λιμάνι, στον Γαβαθά, στο Σίγρι, στο Ταβάρι αλλά και στο Βαθύ Κριτήρι. Τονίζοντας πως η διατήρηση της «Γαλάζιας Σημαίας» και μάλιστα σε 11 ακτές, είναι πιο δύσκολη υπόθεση ακόμα και από να προστεθεί μία νέα παραλία στο πρόγραμμα. Ειδικά από τη στιγμή που οι υποδομές του Δήμου υπέστησαν καταστροφές από την περσινή θεομηνία και κατέστησαν τη Δυτική Λέσβο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.