Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου: Οι αθώοι και οι ένοχοι για δάνειο χωρίς εγγυήσεις- Απόφαση μετά από 18 χρόνια… (ΒΙΝΤΕΟ)


Απόφαση μετά από 18 χρόνια…

Το τέλος μιας μακράς δικαστικής περιπέτειας που έχει ξεκινήσει από το 2004- μετά από 18 ολόκληρα χρόνια- γράφθηκε χθες με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μυτιλήνης  που απάλλαξε από τις βαρύτατες κατηγορίες τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας οι οποίοι κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία τελεσθείσα δια παραλείψεως, ηθική αυτουργία από κοινού σε κακουργηματική απιστία , άμεση συνεργεία σε κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση. 

Ένοχοι κρίθηκαν ο τότε διευθυντής της Τράπεζας και ένας δανειολήπτης σε βάρος των οποίων  επιβλήθηκαν ποινές 5 χρόνια κάθειρξη για τον πρώτο και 4 χρόνια φυλάκιση ο δεύτερος με αναστολή κατά την έφεση.

Ο δικηγόρος Ταξιάρχης Κουφέλος  μιλώντας στον Αίολο έκανε λόγο για  «δικαίωση των μελών του ΔΣ.  για όλα αυτά τα χρόνια, κάποιοι από τους οποίους έχουν αποβιώσει και σήμερα μετά θάνατο πλέον, δικαιώνονται». Εκκρεμούν άλλες δυο υποθέσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής, μια από τις οποίες έχει διακοπεί για τον Ιούνιο.

Πηγή https://aeolos.tv