Εκατοντάδες φαναράκια φώτισαν τον ουρανό της Μυτιλήνης-Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην προκυμαία (VID, PICS)


Εκατοντάδες φαναράκια φώτισαν σήμερα Μ. Παρασκευή τον ουρανό της Μυτιλήνης .

Μια ξεχωριστή έκπληξη με εκατοντάδες ιπτάμενα φαναράκια όπου φώτισαν τον ουρανό όλης της Μυτιλήνης περίμενε τους χιλιάδες προσκυνητές ακόλουθους των επιτάφιων της Μυτιλήνης κατά την περιφορά τους στην προκυμαία Μυτιλήνης που θύμισε άλλες εποχές προ πανδημίας.

Συγκεκριμένα κατά την περιφορά των τριών επιτάφιων των κεντρικών εκκλησιών της πόλης στην προκυμαία Μυτιλήνης εκατοντάδες πιστοί άφησαν στον Μυτιληνιό ουρανό δεκάδες φαναράκια κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα ποιο κατανυκτική και έτσι επέστρεψε ένα έθιμο που είχε διακοπεί το 2019 λογο της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες ήταν οι πιστοί που παρακολούθησαν την Ακολουθία του Επιταφίου, σε έναν από τους ιερούς ναούς της πόλης ή των γύρω χωριών μετα από δυο χρόνια αποχής λογω του κορονοιου.

Στη συνέχεια, γύρω στις 9 μ.μ., οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς (Προκυμαία), όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των κεντρικών εκκλησιών της πόλης, σε μια επιβλητική τελετή των “Εγκωμίων του Κυρίου”.

Οι ψαλμωδίες, οι δεήσεις, η μπάντα του Στρατού και … το “εσωτερικό λιμάνι” της πόλης, δημιούργησαν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στη Μεγάλη Παρασκευή.












Δείτε όπως το κατέγραψε Live το LesvosPost: