ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter


Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σε ένα από τα πιο ακριβά deals στον χώρο της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση αγοράς 44 δισ.δολαρίων που κατέθεσε ο Έλον Μάσκ ο οποίος δήλωσε πως θα είναι ο πλέον κατάλληλος για «να ξεκλειδώσει εξαιρετικές δυνατότητες» της εταιρείας.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο Μασκ.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.

Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω».

 

Προτείνει χαλάρωση των περιορισμών

Ο Έλον Μασκ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BCC θέλει ένα πιο απλό twitter με πιο χαλαρούς περιορισμούς αλλά και χωρίς ψεύτικους λογαριασμούς ενώ η είδηση έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους Ρεπουμπλικανούς στις ΗΠΑ καθώς το twitter έχει απαγορεύσει τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Twitter αρχικά είχε απορρίψει την προσφορά του Έλον Μασκ αλλά τώρα οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας Twitter Inc κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Πηγή newsit.gr