Άδειασε η Μυτιλήνη- Πάσχα στα χωριά για τους περισσότερους Λέσβιους μετά από δύο χρόνια (PICS)Το πρώτο κανονικό Πάσχα ύστερα από δυο χρόνια περιορισμών γιορτάστηκε φέτος σε κάθε γωνιά της Λέσβου.

Σε αυλές, μπαλκόνια και πεζοδρόμια οι σούβλες έπιασαν δουλειά… από νωρίς το πρωί ετοιμάζοντας τον οβελία… Αν και υπό τη σκιά απανωτών κυμάτων ακρίβειας που έκαναν απλησίαστο το αρνί και το κατσίκι, οι περισσότεροι τίμησαν δεόντως τα πασχαλινά έθιμα κάνοντας για μια μέρα έστω, το κάτι παραπάνω…

Κοκορέτσι, αρνί, κοντοσούβλι. Τα κάρβουνα πήραν φωτιά και οι σούβλες γύριζαν για να ετοιμαστούν τα παραδοσιακά εδέσματα για την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα.

Φυσικά και φέτος το καθιερωμένο παραδοσιακό γεμιστό αρνί είχε την τιμητική του, δεν έλειψαν όμως τα κοκορέτσια και άλλες νοστιμιές.

Αρκετοί ήταν και οι πολίτες που, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες, επέλεξαν κοντινές παραλίες για να ψήσουν, κάνοντας ταυτόχρονα και μια βουτιά στη θάλασσα.

Οι Λέσβιοι του έδωσαν και κατάλαβε. Το γλέντησαν με την ψυχή τους, τελειώνοντας μια και καλή την πανδημία που μας έχει κυριεύσει εδώ και δύο χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες που αλιευσαμε από τα sosial media.... που πήραν "φωτιά" από την τσίκνα..