Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκάδα- Εντυπωσιακό το κάψιμο του Οβριγιου (PICS, VIDS)


Με λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη λιτανεία της Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκαδα Μυτιλήνης μετά από δυο χρόνια απουσίας λογω της πανδημίας του κορονοιου. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό στη Λαγκάδα στην Μυτιλήνη παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθος πιστών.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατουντος του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ Μυτιλήνης αλλά και πλήθος ιερέων.

Στην εορτή και την μεγάλη λιτανεία παραβρέθηκαν οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειαρχες,.. και πλήθος επωνύμων της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο

-Η μεγάλη λιτανεία

Ακολούθησε περίπου στις 19:30 η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης

Η πομπή έφθασε ως την πλατεία αλυσίδας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και ο Ιερός Κλήρος.

Κατά τη επιστροφή στην Ζωοδόχου Πηγής η λιτανεία πέρασε από σοκάκια γύρω της Αεροπόρου Γιανναρελη λογω των έργων της ΔΕΥΑΛ για τον αγωγό οβριών.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης στην Εκκλησιά περίμεναν τα χορευτικά του χριστιανικού κέντρου νεότητας όπου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και στο τέλος περίπου στις 20:00 έγινε το πατροπαράδοτο εντυπωσιακό έθιμο του καψίματος του «οβριγιού».


Κατά την λιτάνευση της ιερής εικόνας πολίτες από τα μπαλκόνια έραναν την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής με ροδοπέταλα.

Την ιερή εικόνα συνόδευαν παιδιά από τον χριστιανικό κέντρο νεότητας με παραδοσιακές φορεσιές.

Τα πυροτεχνήματα και η φωτιά που έβαλαν στον οβριγιο στο τέλος έκαναν κυριολεκτικά την νύχτα μέρα…

Να σημειώσουμε ότι πριν το κάψιμο του Οβριγιου το Χριστιανικό Κέντρο Νεοτητος χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Για ακόμα μια φορά το LesvosPost ήταν το μοναδικό ΜΜΕ της Λέσβου που κατέγραψε live μέσω της σελίδας μας στο facebook όλη την λιτανεία αλλά και το κάψιμο του «Οβριγιου».


Δείτε πως καταγράψαμε Live την λιτανεία και το κάψιμο του «Οβριγιου».




Επιμέλεια, Ρεπορτάζ-Βίντεο, Φωτο: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Live μετάδοση στο facebook: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (συνεργάτης LesvosPost.com)