Σε κλίμα συγκίνησης & κατάνυξης η περιφορά του επιταφίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης- (PICS, VID)


Κάθε χρόνο η πρώτη απογευματινή περιφορά του Επιταφίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ξεχωριστή.

Όμως εδώ και δυο χρόνια λόγο της πανδημίας του Κορονοιου δεν γινόταν η περιφορά.

Η καθιερωμένη λοιπόν τελετή περιφοράς του επιταφίου μετα από δυο χρόνια απουσίας πραγματοποιήθηκε την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η λειτουργία ξεκίνησε στις γύρω στις 3.00 μεσημέρι ενώ αμέσως μετά στις 3.30 το μεσημέρι έγινε η περιφορά στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, περνώντας μέσα από το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και καταλήγοντας στην κεντρική είσοδο.

Την πομπή συνόδευε εκπρόσωποι του ερυθρού σταυρού όπως και αγγελάκια, παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Την ξεχωριστή τελετή έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια η Μητρόπολη Μυτιλήνης για τους πιστούς που οι γιορτές του Πάσχα τους βρίσκουν να νοσηλεύονται καθώς και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα.

Η περιφορά του Επιταφίου έγινε σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Μυτιλήνης παρουσία μόνο του ιερέα και του επιταφίου, όπου διοίκηση, ιατροί και νοσηλευτές ήταν εκεί για να αυξήσουν την ψυχολογία των ασθενών, που με ιδιαίτερη αγάπη περίμεναν τον Επιτάφιο.


Το επιτάφιο του νοσοκομείου σήκωσαν και φέτος διασώστες και οδηγοί του ΕΚΑΒ.

Όπως και το 2019 έτσι και φέτος δεν συναντήθηκαν οι επιτάφιοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το Γηροκομείου.

Εμφανή ήταν η απουσία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ενώ απουσίαζε η δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Αντίθετα το παρόν έδωσαν οι  αντιπεριφερειάρχες Πανάγος Κουφελος και Παναγιώτης Χριστόφας, ο στρατιωτικός διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνους κ.α.

Δείτε πως καταγράψαμε Live την περιφορά