Μαζική συμμέτοχη στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την ακρίβεια στην Μυτιλήνη (PICS, VID)


Η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, σωματείων, φορέων και συλλόγων, χθες Τετάρτη 6 Απρίλη, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση για την ακρίβεια που πλήττει καθημερινά τα νοικοκυριά.

Προσυγκέντρωση στα κεντρικά Λύκεια είχαν μαθητές και φοιτητές που με πορεία ήρθαν στην πλατεία Σαπφούς, δίνοντας παλμό στη συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απεύθυναν η Στέλλα Γανωτή εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, ο Νίκος Μπουλμπούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Φώτης Κολαράς πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου, η Μαρία Λόκκου πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων-Κομμωτών Λέσβου, ο Μάκης Βενέτας πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΤΕ του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αλεξίου πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ο Γιάννης Μουτζούρης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης πρόεδρος του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Ακόμη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής, από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, από τον Σύνδεσμό Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Λέσβου, από τον Σύλλογο Αρτοποιιών Λέσβου, από τον Σύλλογο Εστίασης «Ασπίδα» και από την Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Πέτρας.

Την συγκέντρωση «έντυσε» μουσικά με την κιθάρα του ο φοιτητής Νικηφόρος Μπέσιος.

Στη συγκέντρωση ξεχώρισε η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργαζομένων του Δημοσίου, των αυτοαπασχολούμενων και των υπολοίπων κλάδων, ιδιαίτερα του Συνδικάτου Οικοδόμων που με μαζικό μπλοκ στη συγκέντρωση έδωσε συνέχεια στο νέκρωμα των γιαπιών και των εργοταξίων στη Μυτιλήνη. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για να κατατεθούν από τους απεργούς τα αιτήματα τους.

Εκεί, υπήρχαν δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, γεγονός που καταγγέλθηκε από τον Θοδωρή Ασλανίδη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, απαιτώντας να φύγουν από τον χώρο, όπως και έγινε.

Εκπρόσωποι των φορέων και των σωματείων συνομίλησαν με τον Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας, θέτοντας του τα δίκαια αιτήματα του εργαζομένου λαού, που στενάζει καθημερινά από τις πολιτικές της Κυβέρνησης.