Live: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλά στην ελληνική Βουλή


Στην Βουλή των Ελλήνων μιλά μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι βουλευτές τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. 

«Με ιδιαίτερη τιμή και ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων. Η ιστορική αυτή συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενο Ουκρανικό λαό του οποίου εσείς ηγείστε. Αγωνιζόμενο ηρωικά απέναντι στην βάρβαρη ρωσική εισβολή επί 43 ημέρες που γίνεται ολοένα και πιο απάνθρωπη», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στήριξε την Ουκρανία.

«Η βούλησή μας για περισσότερη συνδρομή και αλληλεγγύη στην χώρα σας είναι ισχυρή. Μας συνδέουν μοναδικοί ιστορικοί δεσμοί», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε: «Για πάνω από ένα μήνα κάθε πρωί σκέφτομαι την Μαριούπολη. Αυτό δεν έχει συμβεί στην ευρωπαΊκή ιστορία εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Ουδέποτε κατάφεραν να χτυπήσουν τις πόλεις ισοπεδώνοντάς τις και αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την πέινα και τις κακουχίς, Υπάρχουν 100 χιλιάδες άνθρωποι που μένουν στα περίχωρα της Μαριούπολης. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί καταστρέφουν τα πάντα, εχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία, μαιευτήρια ακόμα και το δημοτικό θέατρο της πόλης. Όλοι τα έχουμε δει αυτά και αυτό είναι το έργο των Ρωσων πιλότων που έχουμε δει τι έκαναν. Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί. 


Δείτε ζωντανά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι