Στο Βοστάνειο το νέο νευροχειρουργικό μικροσκόπιο- Με στολή χειρουργού το παρέδωσε ο Κώστας Μουτζούρης


Η επίσημη τελετή  παράδοσης -  παραλαβής  του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου αξίας 300.000 ευρώ,  την αγορά του οποίου χρηματοδότησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  πραγματοποιήθηκε χθες 05.04.2022  από τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη προς το  Βοστάνειο  Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το κοινωνικό σύνολο.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν στον χώρο των χειρουργείων, όπου εγκαταστάθηκε το μηχάνημα,  ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Στέλιος Χαλβατζής, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής και το νοσηλευτικό  προσωπικό, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την λειτουργία και την χρησιμότητα του, ευχαριστώντας παράλληλα τον ίδιο και την Περιφέρεια για αυτό το «δώρο ζωής» όπως χαρακτήρισαν την προμήθεια του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παραδώσαμε σήμερα και τυπικά το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο στον Διοικητή κ. Καμπούρη και στους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλουμε ως Περιφέρεια ώστε  οι πολίτες της Λέσβου αλλά και όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Θα συνεχίσουμε να  είμαστε κοντά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ήδη μετά από πρόταση της Διοίκησης και του προσωπικού,  σχεδιάζουμε να αναλάβουμε την προμήθεια ενός λαπαροσκοπικού  εργαλείου αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Για μας το κοινωνικό σύνολο και οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη αξία από τα χρήματα και τους αριθμούς και μέλημα μας είναι να ευημερούν οι άνθρωποι και να έχουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε υψηλό αίσθημα ασφάλειας ως προς την υγεία»

Από την μεριά του ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης δήλωσε:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια για την πολύτιμη προσφορά τους και την προμήθεια του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου. Είναι μια προσφορά όχι προς το Νοσοκομείο αλλά προς το κοινωνικό σύνολο της Λέσβου και όχι μόνο. Με την βοήθεια του κ. Μουτζούρη το νοσοκομείο μας αποκτά ένα εργαλείο με το οποίο μπορούν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις υψηλού επιπέδου και πραγματικά σώζονται ζωές.  Η Περιφέρεια είναι δίπλα μας εμπράκτως και θα συνεχίσει να είναι, ώστε να καταστήσουμε το  Βοστάνειο ένα νοσηλευτικό ίδρυμα πρότυπο στην Ελλάδα».


Να σημειώσουμε ότι στον χώρο των χειρουργείων όπου έγινε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και επετράπη η είσοδος μόνο σε περιορισμένο αριθμό ατόμων και εκπροσώπων των ΜΜΕ