Συνεχίζει τις επαφές του ο Ιάσων Πιπίνης- Συνάντηση με Πλακιωτακη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και τον τουρισμό της Λέσβου



Παρεμβάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και τον τουρισμό της Λέσβου ζήτησε ο Ιάσων Πιπίνης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη


Οι παρεμβάσεις που μπορούν να δρομολογηθούν για την ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας της Λέσβου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο Λέσβου, κ. Ιάσων Πιπίνης, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη συνάντηση ο κ. Πιπίνης έθεσε, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Έθεσα στον κ. Πλακιωτάκη ζητήματα που απασχολούν έντονα τους κατοίκους της Λέσβου, τα οποία είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ζήτησα παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού και εκτιμώ πως εν ευθέτω χρόνω θα δρομολογηθούν λύσεις και θα μπορούν να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Ο κ. Υπουργός έχει αποδείξει πως έχει ευαισθησία στη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με τα ακριτικά νησιά».

Ο κ. Πιπίνης προσθέτει πως στη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου, τα οποία ζητούν επίλυση. «Υπάρχουν και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητα επαγγελματιών και κατοίκων, ειδικά στη Δυτική Λέσβο, όπως για παράδειγμα στον τόπο καταγωγής μου, στη Σκάλα Μεσοτόπου (Ταβάρι). Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία και να δρομολογηθούν λύσεις», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

Μάλιστα, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού αφήνει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει έμπρακτα πως με σοβαρότητα και σχέδιο μπορεί και δίνει λύσεις. Παρατηρώ ένα όψιμο ενδιαφέρον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου, τα οποία έρχονται από το παρελθόν και για τα οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δυστυχώς, ουδέποτε είχε ενδιαφερθεί», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.