Ξεκίνησαν σήμερα τα ταξίδια προς Αϊβαλί - Γεμάτα τα καραβάκια από Λέσβιους..


Και η αγορά της Λέσβου "αργοπεθαίνει"..

Τι κι αν έχουμε ακόμα.. πανδημία, τι κι αν η αγορά της Λέσβου «κλαίει» και αργοπεθαίνει μέρα με την μερα , τι κι αν έχουμε καθημερινά προκλήσεις από την Τούρκικη κυβέρνηση, εκατοντάδες συμπολίτες μας έτρεξαν από την πρώτη ημέρα κιόλας επανέναρξης των δρομολογίων με τα απέναντι Τουρκικά παράλια για ψώνια… η βόλτα στο Αϊβαλί..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάνω από 160 άτομα αναχώρησαν σήμερα στις 09:00 το πρωί για το Αϊβαλί με το καταραμαν και τα υπόλοιπα καραβάκια..

Να σημειωθεί ότι από 30 Απριλίου αναμένονται στην Λέσβο οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες.

Η σύνδεση γίνεται με δυο συμβατικά πλοία – οχηματαγωγά χωρητικότητας 30 οχημάτων και με ένα καταμαράν. Το ταξίδι έχει διάρκεια 1 ώρα και 1,5 ώρα αντίστοιχα. Το κόστος εισιτηρίου ανέρχεται στα 30 ευρώ με το συμβατικό πλοίο μετ’ επιστροφής και στα 35 ευρώ με το καταμαράν. Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του 2019 το εισιτήριο κόστιζε μόλις 7 ευρώ ενώ 10-12 ευρώ ήταν για το καταμαράν.

Η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση όπως επισημαίνεται, εκτός από τον επιβατικό χαρακτήρα έχει και εμπορικό, όπου μεταφέρονται διάφορα εμπορεύματα όπως το κουκούτσι ελιάς, πέλετ κ.ά.