Στο Οροπέδιο του Ταύρου την Κυριακή ο ΟΡΕΙΑΣ


Πεζοπορία στο Οροπέδιο του Ταύρου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ο γερο Χειμώνας δεν είναι πια εδώ! Αφού ταλαιπώρησε αρκετά με τα τερτίπια του φέτος, σε σημείο που όλο ανεξαιρέτως το κοινό του να δυσανασχετεί από την ένταση και τη διάρκεια των ασμάτων του, πέρασε οριστικά στο παρασκήνιο. Η κυρά Άνοιξη περίμενε καρτερικά ως τώρα να πάρει τη θέση της και η μεγάλη ώρα έφτασε! Η απόλυτη prima donna ανεβαίνει στη σκηνή! Φορώντας το φαντασμαγορικό της πέπλο και μετά της μεγαλειώδης κουστωδίας της, βαδίζει αργά και αγέρωχα συνάμα, συναρπάζοντας για ακόμα μια φορά το αχόρταγο για τα κάλλη αλλά και τα άσματά της, κοινό της. Ας την υποδεχτούμε όπως ακριβώς της αρμόζει!

Ραντεβού την Κυριακή 3 Απριλίου στις 09:30 στο παλιό γήπεδο της Πηγής (αλάνα) που βρίσκεται στη νότια πλευρά του χωριού (μετακίνηση με δικά μας μέσα). Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και θα είναι κυκλική. Θα διανύσουμε απόσταση περίπου 13 χλμ σε περίπου 4:30 ώρες.

Θα κινηθούμε παράλληλα με το ρέμα του Ταύρου, διασχίζοντάς το όχι μία, όχι δύο αλλά έξι φορές σε περιοχή με την ονομασία Έξι Ποτάμια! Λίγο αργότερα θα καταφτάσουμε σε έναν παλιό και παραδοσιακό υδρόμυλο απ' όπου θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας μέσα από τα Ελαιοπερίβολα Τζώρτζη. Αμέσως μετά θα κινηθούμε πάνω σε αγροτικό δρόμο ο οποίος θα μας οδηγήσει σε ιδιαίτερο δασικό τοπίο με γεωμορφολογικό σχηματισμό πετρώματος ιγνιμβρίτη (κοκκινοκαφετί χρώματος). Πολλά θα είναι τα σημεία όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα της περιοχής ενώ θα βαδίζουμε πάνω κορυφογραμμές για να φτάσουμε εν συνεχεία στον Άγιο Χαράλαμπο. Εν τέλει θα επιστρέψουμε στην Πηγή μέσω άλλου μονοπατιού αγκαλιάζοντας έτσι ολόκληρο το οροπέδιο του Ταύρου. Καθ' όλη την πεζοπορία μας θα συναντούμε βράχους και τεράστιους ογκόλιθους γεμάτους από ενέργεια και γι' αυτό μη διστάσετε να πάρετε κάποιους αγκαλιά!

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Οι τολμηροί το "χαβά" σας, στέρεψαν και τα λόγια, τι άλλο να γράψουμε για να σας συνετίσουμε;!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους εκδρομείς μας στη Θεσσαλία και τους Δελφούς δεν κλείσαμε λεωφορείο ούτε ταβέρνα για την προσεχή Κυριακή. Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορα υγιείς κοντά μας.

Καλή μας αντάμωση!