Γ. Μπουρνούς: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα ζωής των κοινοτήτων της Λέσβου



Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά της Λέσβου εξαιτίας των κοινωνικά επιζήμιων αποφάσεων της κυβέρνησης.


Ο Γιάννης Μπουρνούς, στηρίζοντας πλήρως και έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, παρεμβαίνει εκ νέου κοινοβουλευτικά, προκειμένου να σταματήσει η πολυμέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου.


Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Λέσβου, επισημαίνει ο κ. Μπουρνούς, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από μια σειρά κυβερνητικών μέτρων που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα τους και τους στερεί, απαράδεκτα, βασικές παροχές και υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.


Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στην ανάκληση των απαράδεκτων και προκλητικών αποφάσεων, προκειμένου να αντιστραφούν οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών και να αποφευχθεί η καταστροφική ερήμωση της υπαίθρου στη Λέσβο.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.


Αθήνα, 04 Απριλίου 2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τους κ.κ Υπουργούς

Εσωτερικών

Προστασίας του Πολίτη

Υγείας

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υποδομών και Μεταφορών

Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Θέμα: «Διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα χωριά της Λέσβου».


 Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορά με την επιστολή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, με την οποία εκφράζονται η ανησυχία και η έντονη διαμαρτυρία για την διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά της Λέσβου.


Επισημαίνεται ότι την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών της Λέσβου, επιδεινώνει, ακόμα περισσότερο, σειρά κυβερνητικών μέτρων που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα τους, στερώντας τους, απαραδέκτως, βασικές παροχές και υπηρεσίες σε όλους τους τομείς.


Καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να προβούν στην ανάκληση των αναφερομένων στην επιστολή επιζήμιων κοινωνικά αποφάσεων, προκειμένου να αντιστραφούν οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών που προκαλούνται ένεκα αυτών και να αποφευχθεί η καταστροφική ερήμωση της υπαίθρου στη Λέσβο.