Στον εισαγγελέα η καταστροφή χελιδονοφωλιών σε στρατόπεδο της ΜυτιλήνηςΚαταγγελία στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για την ηθελημένη καταστροφή χελιδονοφωλιών σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας ότι «Διοικητής στρατοπέδου της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης… έδωσε εντολή να καταστραφούν οι χελιδονοφωλιές της μονάδας προκειμένου οι χώροι να είναι «καθαροί» κατά την επίσκεψη σε αυτήν του νέου Υποστρατήγου Στρατιωτικού Διοικητή».

Δεδομένου ότι η Ελληνική νομοθεσία (Η.Π. 37338/1807/Ε.103, ΦΕΚ 1495/Β/06-09-2010) απαγορεύει ρητά την «από πρόθεση αφαίρεση και η ολική ή μερική καταστροφή των φωλιών και των αυγών τους» όλων των ειδών άγριας ορνιθοπανίδας που ζουν στη χώρα μας, σήμερα καταθέσαμε το σχετικό υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ζητώντας τον εντοπισμό των δραστών και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Τα χελιδόνια (τα οποία ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη χώρα μας κάθε χρόνο) είναι σήμα κατατεθέν της Ελλάδας και του Αιγαίου ήδη από τους Μινωικούς χρόνους. Λυπούμαστε που υπάρχουν εν έτει 2022 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας οι οποίοι αγνοούν ότι η Ελλάδα την οποία έχουν ορκιστεί να προστατεύουν είναι ΚΑΙ το φυσικό μας περιβάλλον