Τουρκία: Παρουσίασε το νέο της πύραυλο με βίντεο προσομοίωσης που στοχεύει… την Χιο


Την αποκάλυψη έκανε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor.

Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με βίντεο προσομείωση στο οποίο έχει στόχο ελληνικό νησί.

Ο πύραυλος Κρουζ που ονομάζεται “Τσακίρ” έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα και μπορεί να εκτοξευτεί από πολλές πλατφόρμες όπως αεροσκάφη, επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες.

Ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες, ανέφεραν ότι η τοποθεσία που εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει υποστεί μικρές αλλαγές.

Ανέφεραν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Στην περίπτωση αυτή η περιοχή που εμφανίζεται ως εχθρός είναι το ελληνικό νησί της Χίου που απέχει 4,1 μίλια από την τουρκική ακτή.

Στο βίντεο η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υποσυνείδητα ως φιλικές δυνάμεις, ή σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία ως μπλε δυνάμεις, ενώ η άλλη πλευρά ορίζεται από το κόκκινο χρώμα που σημαίνει εχθρός.

Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι στο βίντεο, εκτοξεύτηκαν από την ανατολή προς τη δύση.

Σε τέτοια βίντεο οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του Τσακίρ, εκτοξεύονται βλήματα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους εχθρικούς στόχους να να καταστρέφονται δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα.

Την αποκάλυψη έκανε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν στην ιστοσελίδα Νordic Μonitor, ανέφεραν ότι μεγάλες εταιρείες όπλων παρόμοιες με την Roketsan, κάνουν διαφημίσεις με περισσότερο παγκόσμια προοπτική αλλά οι τουρκικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια κάνουν προσομοιώσεις με στόχο την Ελλάδα και άλλους γείτονές τους.