Ελληνο-ουκρανός στρατιώτης μέλος του τάγματος Αζοφ στην Ελληνική Βουλή- Αντιδράσεις από την κοινωνία και τα κόμματα



Ελληνοουκρανός στρατιώτης απευθύνθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποκαλύπτοντας πως ανήκει στο νεοναζιστικό τάγμα, σε μια ντροπιαστική στιγμή μέσα στη Βουλή. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ζητά εξηγήσεις από τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μούδιασμα» φαίνεται να επικρατεί στο περιβάλλον της προεδρίας της Βουλής, μετά την ομιλία μέλους του ναζιστικού Τάγματος Αζοφ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης..

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναμένεται σήμερα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την συγκεκριμένη εξέλιξη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που έχει οριστεί να συνεδριάσει. Πάντως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η προεδρία του κοινοβουλίου αναμένεται να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι στην ομιλία Ζελένσκι θα περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα ζητήματα της ομιλίας του Β. Ζελένσκι στην Βουλή, είχαν συζητηθεί ήδη από τις 28 Μαρτίου στην συνάντηση που είχε ο Κώστας Τασούλας με τον πρεσβευτή τη Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο.


Μάλιστα η συζήτηση ήταν λεπτομερής αφού όπως έγινε γνωστό από Ουκρανικής πλευράς ζητήθηκε να υπάρξει προσφώνηση και αποφώνηση της ομιλίας Ζελένκσι από τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τα πρότυπα των ομιλιών του σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.


Αντιδράσεις και από τον Αντώνη Σαμαρά

Αντίδραση στην ομιλία στρατιωτικού από το Τάγμα Αζόφ, φέρεται να υπήρξε και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας σε "πηγαδάκι" στην Βουλή χαρακτήρισε τα όσα έγιναν "μεγάλο λάθος".