Στην τελική ευθεία ο κόμβος σύνδεσης της Βόρειας Παράκαμψης Μυτιλήνης με την ΕΟ Μυτιλήνης-Θερμής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και δημοσιεύεται σήμερα στα ΜΜΕ η δημοπράτηση του έργου  «ΙΣΟΠΕΔΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ (Κ2) ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΟΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΘΕΡΜΗΣ», προϋπολογισμού 2.160.000,00 € με Φ.Π.Α.,  το οποίο είναι ενταγμένο στο  Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Κύριο αντικείμενο του ανωτέρω έργου είναι η κατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου (Κ2) συνδέσεως της Περιφερειακής Παράκαμψης με την οδό Μυτιλήνης - Θερμής στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ, με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών οδοποιίας (χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης-ασφάλισης), καθώς και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (ηλεκτροφωτισμού).

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά η Βόρεια Παράκαμψη.  Ο συγκεκριμένος  κόμβος είναι  απαραίτητος για την οδική ασφάλεια στην έξοδο της πόλης και είμαστε ικανοποιημένοι που παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε καταφέραμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες και να βρισκόμαστε στην φάση της δημοπράτησης».