Στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μυτιλήνης


Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Μυτιλήνη, που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 1η Μαΐου 10.30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς, συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ανακοίνωσή που εξέδωσε καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών στην απεργιακή  συγκέντρωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι στην παρούσα συγκυρία πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Η ανακοίνωση

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

 Η Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, είναι ορόσημο θυσίας και μνήμης για την τάξη μας. Τα μηνύματα της σηματοδοτούν και φωτίζουν τους αγώνες μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, για μια κοινωνία ειρήνης, αλληλεγγύης και ευημερίας, όπου θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ζωή που μας αξίζει..

Στη φετινή Πρωτομαγιά έχουμε όλους τους λόγους των προηγούμενων να δώσουμε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση αλλά και νέους. Ο Πόλεμος στην Ουκρανία είναι εδώ και εμπλεκόμαστε σε αυτόν καθημερινά. Τον νιώθουμε στο πετσί μας με την ακρίβεια να αυξάνεται καθημερινά και τους μισθούς μας καθηλωμένους από τους προ δεκαετίας μνημονιακούς νόμους που όσες κυβερνήσεις άλλαξαν από τότε δεν ανέβηκε ούτε ευρώ.          12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στο μισθό μας, αλλά είχαμε περικοπές που έφτασαν στο 40%. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν ξέρουμε καν αν θα δουλεύουμε τους επόμενους μήνες στην υγεία καθώς είμαστε με ημερομηνία λήξης που παρατείνεται από καιρό σε καιρό. Μόνιμες προσλήψεις έχουν να γίνουν πολύ καιρό ενώ οι συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων τα 2 τελευταία χρόνια ανέρχονται στη Λέσβο σε πολλές δεκάδες.             

  Ο κορονοϊός και η πίεση που  δεχτήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε με την υποστελέχωση και με τα πρωτόκολλα λάστιχο που εξυπηρετούν τους μεγάλους ομίλους στη βιομηχανία του τουρισμού και των μεταφορών πιέζοντας τη δημόσια υγεία και το προσωπικό στο ΕΣΥ ακόμα περισσότερο. Παραμένει η αναστολή των συναδέλφων και στο νοσοκομείο μας παρόλο ότι παύει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού – νόσησης,  ενώ η κυβέρνηση χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, κάνει σχέδια για επί πληρωμή ιατρικές πράξεις στο νοσοκομείο και ιδιωτικά ιατρεία.  Βαφτίζει νέο ΕΣΥ τη κατακερμάτιση του Ε.ΣΥ και την οικονομική αιμορραγία του ασφαλισμένου προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών της υγείας που και  στο νησί μας αναπτύσσονται σαν τα μανιτάρια με κάθε είδους κλινικές. Το νομοσχέδιο που φέρνει την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα το ακολουθήσει εκείνο για την δευτεροβάθμια και τα νοσοκομεία. Οδηγώντας μας όλο και πιο βαθιά στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

 

Βγάζουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο

 

Απαιτούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου– 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

·         Την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που θα καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κάθε τομέα.

·          Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας.

·         Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

·          Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

·         Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο.

·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

·         Επιστροφή όλων των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

 

Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων στην υγεία γιατί ξέρουν ότι μπορεί να καθυστερήσει ή και να ματαιώσει σχέδια που έχουν δρομολογηθεί.

Για αυτό βάζουν όλες οι κυβερνήσεις εμπόδια στην απεργία και το συνδικαλισμό.

Για αυτό  έχει μεγάλη σημασία να είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ στην συγκέντρωση την πρωτομαγιά

 

ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

 

Τιμάμε την Πρωτομαγιά με τους νέους αγώνες της τάξης μας