Βίντεο: Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι ρωσικές φρικαλεότητες – Εικόνες σοκ & καταστροφές

ΠΗΓΗ MEGA TV

Θάνατο και ερείπια άφησαν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις που αποχώρησαν από τα περίχωρα του Κιέβου.

Ο τρόμος και ο θάνατος βρίσκονται παντού στα προάστια του Κιέβου. Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποχωρήσει εδώ και ημέρες από τις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά όσοι επέζησαν είναι αδύνατο να σβήσουν από την μνήμη τους τη θηριωδία.

Η απεσταλμένη του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου, με το συνεργείο του σταθμού βρέθηκαν στις περιοχές που βίωσαν την απόλυτη καταστροφή από τη ρωσική εισβολή.

Κάθε σπίτι και μία τραγική ιστορία.

 

Ανθρώπινο δράμα

Το σπίτι της Ιρίνα καταστράφηκε ολοσχερώς. Όσο την ανέκρινε ένας Ρώσος στρατιώτης, άκουσε πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδε τον άντρα της νεκρό, γυμνό σε μια διασταύρωση. «Σκότωσε κι εμένα» είπε στον Ρώσο στρατιώτη ο οποίος τρεις φορές σήκωσε το όπλο προς το μέρος της, τρεις φορές το κατέβασε γελώντας.

Ο Μίσα επέζησε του ρωσικού σφυροκοπήματος και της αγριότητας των στρατιωτών αλλά πέρασε 30 ημέρες κάτω από άθλιες συνθήκες, μέσα σε ένα σκοτεινό υπόγειο.

Δεν είναι περισσότερα από 4 τετραγωνικά μέτρα. Για να φάει είχε μόνο ωμές πατάτες και κάποια βαζάκια με τρόφιμα τουρσί. Στην αυλή του ήταν ένα ρωσικό τανκ. Το άκουγε να βομβαρδίζει επί ημέρες. Όταν βγήκε πλέον από το υπόγειο μετά από έναν μήνα, το χωριό του δεν ήταν αυτό που θυμόταν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περισυλλέξει τις εκατοντάδες σωρούς των αμάχων από τους δρόμους της Μπούτσα. Το Κίεβο ζητά να δικαστούν άμεσα τόσο όσοι εκτέλεσαν αθώους πολίτες όσο και όσοι έδωσαν τη διαταγή.

Η εικόνα με τον ποδηλάτη που για ημέρες παρέμενε νεκρός με τον σκύλο του στο πλάι του έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ουκρανικό drone κατέγραψε την στιγμή που ο άμαχος ποδηλάτης έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με το video, κινούνταν κατά μήκος του δρόμου. Σε ένα σημείο κατέβηκε από το ποδήλατό του και συνέχισε πεζός κρατώντας στο χέρι το ποδήλατο αλλά και το κατοικίδιό του.

Εκείνη την στιγμή έπεσε νεκρός από τα πυρά των ρωσικών τεθωρακισμένων.

Δεκάδες είναι και οι πρόχειροι τάφοι στις αυλές των σπιτιών. Ο μεγάλος ομαδικός τάφος στην εκκλησία της πόλης είναι γεμάτος από σωρούς αμάχων. Άγνωστο παραμένει ακόμη πόσοι άνθρωποι πλήρωσαν με τη ζωή τους τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για τα θύματα προσευχήθηκε και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μικρά παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενήθηκαν στο Βατικανό μεταφέροντας το μήνυμα πως ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει.