Στην μέση μένει η διαμόρφωση του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στην παραλία της Θερμής- Απλήρωτος ο εργολάβος

Το σχέδιο ανάπλασης του χώρου στην Θερμή

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Με Πυξίδα τον Πολίτη

 

ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΡΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

Είναι πραγματικό λυπηρό να έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή ένα τέτοιο αίτημα και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά πολύ φοβάμαι  δεν θα είναι ούτε η τελευταία!

Στην σημερνή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης καλούμαστε να εγκρίνουμε την αποδοχή της αίτησης διάλυσης της σύμβασης κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση Δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό παραλίας Θερμής Δήμου Λέσβου» Ένα έργο του οποίου  η προσπάθεια υλοποίησης έχει αρχίσει από το 2018 με την υπ’ αριθμ. 73/2018 μελέτη του έργου και έχει συμβασιοποιηθεί με την υπ’ αριθμ. Δ.τ.Υ./18966/17-06-2021.

Για να φτάσει ένα έργο στο στάδιο της υπογραφής  της σύμβασης έχουν δαπανηθεί πολλές εργατοώρες και πολύς κόπος από όλους εκείνους τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στα στάδια υλοποίησης του έργου. Πως λοιπόν φτάνουμε σε μια διάλυση σύμβασης;

 

Για το συγκεκριμένο έργο η απάντηση είναι ξεκάθαρη!

 

«Με την από 3/01/2022 Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών, η ανάδοχος εταιρία δήλωσε ότι διακόπτει τις εργασίες κατασκευής του έργου λόγω μη πληρωμής του 2ου λογαριασμού!

Σχετικά πρόσφατα δε αλλά και αρκετές φορές παλιότερα μας έρχονται στην οικονομική επιτροπή αιτήματα για παράταση συμβάσεων έργων λόγω καθυστέρησης πληρωμής των εργολάβων!

 

Τι ακριβώς συμβαίνει στο Δήμο Μυτιλήνης;

Πως είναι δυνατόν να διαλύονται συμβάσεις έργων ενταγμένων των οποίων η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη επειδή ο Δήμος δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, δηλαδή δεν πληρώνει τους εργολάβους στην ώρα τους όπως έχει υποχρέωση;

Εδώ προσπαθούμε με χίλια ζόρια να εντάξουμε νέα έργα και θα αφήνετε να διαλύονται συμβάσεις ενταγμένων έργων!

Ποιος φταίει και πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που δημιουργήσατε;

Περιμένουμε απαντήσεις!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ