ΒΙΝΤΕΟ | ΟΚΑΝΑ: Στον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ο πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, όπου παρέχεται σε τοξικοεξαρτημένους ιατρική, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

«Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε είναι ότι δεν μπορούμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τολμηρή πρωτοβουλία, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είδε τους χώρους όπου οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν ελεγχόμενη χρήση και θα τους παρέχεται ιατρική, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

 

Κ.Μ: Θα μου πείτε κι εσείς τις εντυπώσεις σας από αυτό που κάνουμε

ΧΡΗΣΤΗΣ: Είναι μια εξαιρετικά καλή αρχή

Κ.Μ: Εσύ τι λες;

ΧΡΗΣΤΗΣ : Εγώ θέλω να πω ότι μαζί με αυτή την πόρτα, ελπίζουμε να ανοίξει η πόρτα της κοινωνίας για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο και κάνουν χρήση ψυχοδραστικών

Κ.Μ: Να δεχτούμε μέσα μας ότι είμαστε μια κοινωνία δεύτερης ευκαιρίας

ΧΡΗΣΤΗΣ: Ο κόσμος δεν μας γνωρίζει γιατί ποτέ δεν μας παρουσίασε κανένας. Όλοι μας έκρυβαν γιατί μας θεωρούσαν επικίνδυνους

Κ.Μ: Να φύγουν οι άνθρωποι από τον δρόμο, να φύγουν από την αφάνεια, από το σκοτάδι, από τη βία, από την εκμετάλλευση

 

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση και στην επαγγελματική αποκατάσταση πρώην χρηστών ενώ είπε ότι μετά το Πάσχα θα γίνει συνολική συζήτηση για την πολιτική για ναρκωτικά και κάλεσε τους ωφελούμενους στον χώρο εποπτευόμενης χρήσης να λάβουν μέρος.