Έντονη διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για την χαμηλή επιδότηση στις ζωοτροφές


Ανακοίνωση της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

 

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Αφού έταξαν 4% επιδότηση ζωοτροφών επί  του τζίρου στους κτηνοτρόφους, τώρα τους δίνουν τα μισά ψίχουλα, δηλαδή 2%. Άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ προσπαθούν πετώντας ψίχουλα στους κτηνοτρόφους να τους πείσουν ότι στηρίζουν το κλάδο, μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα των αυξήσεων όχι μόνο στις ζωοτροφές αλλά γενικά σ’ όλα τα αγροτικά είδη μέσα και εφόδια.   

Φαίνεται τόσα μόνο περισσεύουν  γι’ αυτόν τον πιο παραγωγικό κλάδο που στηρίζει την οικονομία της χώρας μας. Αφού μπούκωσαν με εκατομμύρια ευρώ και προνόμια βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες , αφού εξασφάλισαν 4 δις ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ , πετάνε το ξεροκόμματο στους κτηνοτρόφους.    

Οι αγρότες – κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να επαναπαυτούν σ’ αυτό ούτε να έχουν αυταπάτες ότι θα μπορέσουν με τέτοια μέτρα «ασπιρίνες», κόντρα σ’ αυτή την ακρίβεια που πλήττει την  παραγωγή αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση και γενναία οικονομική στήριξη του πρωτογενή τομέα. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους ζητάμε άμεσα επιδότηση 30 ευρώ ανά ζώο από πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης όπως δόθηκε και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. 

Η ΟΑΣΛ καλεί τους κτηνοτρόφους του νησιού να μην εφησυχάζουν, να συσπειρώνονται στους αγροτικούς – κτηνοτροφικούς συλλόγους τους, να προετοιμάζονται για δράσεις. Το μόνο σίγουρο δρόμο διεκδίκησης για να πετύχουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους.