Την Κυριακή των Βαΐων το AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN- Από το Σταυρί η εκκίνηση


Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN

Αγιάσος, Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Νήσο Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO οργανώνεται την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Πρόκειται για τον αγώνα AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN AGIASOS που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αγιάσου, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από το Σταυρί και ώρα 10.00 π.μ.

Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τη Δημοτική Ενότητα Αγιάσου και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Lesvos Runners, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), το Αναγνωστήριο Αγιάσου και πολλούς εθελοντές. Χορηγός επικοινωνίας είναι το «VISIT AGIASOS».

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν τρέχοντας στην κορυφή του Ολύμπου που αποτελεί ένα παράθυρο της γεωλογικής εξέλιξης και ιστορίας της Λέσβου και να κατακτήσουν τη στέγη της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διασχίσουν τα εκπληκτικά τοπία και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα γεωλογικά μνημεία της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού της πανδημίας.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.