5 Τρόποι να Αποκτήσεις την Καθημερινότητα των Ονείρων σου

 

Η καθημερινότητα μπορεί κατά καιρούς να γίνει πιεστική και να επηρεάσει τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, αλλά και την διάθεση σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Στην ζωή μας υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας κάνουν χαρούμενους και μας βοηθούν να δημιουργούμε όμορφες στιγμές, αν όμως επικεντρωθείς σε αυτά που δεν σου αρέσουν θα καταλήξεις να χαλάς την ψυχολογία σου χωρίς λόγο. Ποτέ δεν θα είναι όλα τέλεια, αλλά πρέπει να μάθεις να βρίσκεις την ομορφιά από όπου μπορείς. Υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που θα σε κάνουν να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και θα σε κάνουν να αποκτήσεις την καθημερινότητα των ονείρων. Συνέχισε να διαβάζεις για να τους ανακαλύψεις.

 

Κοινωνικοποίηση… Αλλά Σωστή

Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία μας σε καθημερινή βάση, όταν όμως αυτή δεν είναι η σωστή και μας κάνει να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας και να πιεζόμαστε δεν αξίζει να το προσπαθούμε. Η κοινωνικοποίηση δεν χρειάζεται προσπάθεια. Όταν γίνεται με τα κατάλληλα άτομα θα σου βγει αυθόρμητα και δεν θα χρειάζεται να κρύβεις το ποιος είσαι. Προσπάθησε να απομακρύνεις τους ανθρώπους που σε κάνουν, ίσως και άθελα τους, να πιέζεσαι και φέρε κοντά τους τους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα πραγματικά. Στο τέλος της μέρας εκείνοι είναι αυτοί που θα ακούσουν τα προβλήματα σου και θα χαρούν με τις επιτυχίες σου.

 

Προσωπικός Χρόνος & Χώρος

Είτε μένεις μόνος σου, είτε όχι το να έχεις τον προσωπικό σου χρόνο και χώρο είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μαζί με κάποιον καθώς έτσι δεν δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επαναφορτίσει. Προσπάθησε να ξεκλέψεις λίγο χρόνο από την μέρα σου για να τον περάσεις μόνος σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει 10 λεπτά αλλά και ένα ολόκληρο απόγευμα. Κάνε ότι έχεις ανάγκη εσύ!

 

Μίλησε σε Κάποιον Ψυχολόγο

Η λέξη ψυχολόγος πρόκειται για μία λέξη ταμπού στην κοινωνία μας, που σταδιακά αρχίζει να παίρνει  μία φυσιολογική πνοή. Πολύς κόσμος επισκέπτεται έναν ψυχολόγο στις μέρες μας και δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν κάποιο σοβαρό ζήτημα. Το θέμα είναι να προλάβεις κάποιες καταστάσεις προτού εξελιχθούν. Αν νιώθεις πως η συζήτηση με έναν εξειδικευμένο ψυχοθεραπευτή θα σε βοηθούσε και θα σου έδειχνε τον δρόμο για πιο σωστό τρόπο σκέψης και επούλωσης των πληγών σου, μπορείς να το δοκιμάσεις. Το κέντρο Αυτογνωσία προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών ψυχοθεραπείας για να βρεις ακριβώς εκείνη που χρειάζεσαι.

 

Κάνε Πράγματα που Αγαπάς

Μην ξεχνάς μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα σου να κάνεις πράγματα που αγαπάς. Αν γεμίζεις το πρόγραμμα σου με υποχρεώσεις χωρίς να κάνεις κάτι το οποίο σε διασκεδάζει και σε χαλαρώνει, μακροπρόθεσμα αυτό θα σε κουράσει ψυχολογικά. Βρες χόμπι, ασχολίες και στέκια τα οποία σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος και κάνε τα προτεραιότητα σου.

 

Μην Κυνηγάς το Άπιαστο

Μία από τις καλύτερες συμβουλές που μπορείς να πάρεις είναι να σταματήσεις να κυνηγάς το άπιαστο. Είναι καλό να έχεις στόχους και να προσπαθείς να τους φτάσεις, όμως όταν αυτό γίνεται υπερβολικό και πιάνεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να νιώσει ευχαρίστηση με τις μικρές νίκες σου θα πρέπει να το διορθώσεις. Μία πολύ κακή νοοτροπία της κοινωνίας μας είναι το “Κάνε Υπομονή”. Κάνε υπομονή να τελειώσεις την σχολή σου, κάνε υπομονή να βρεις μία καλή δουλειά, κάνε υπομονή να τελειώσεις το μεταπτυχιακό σου, και στο τέλος φτάνεις 40 χρονών κάνοντας υπομονή και περιμένοντας να ζήσεις. Αγάπησε αυτά που κάνεις και ξεκίνα να σκέφτεσαι τι ζωή θέλεις και όχι τι δουλειά θέλεις!