Την Κυριακή των Βαΐων το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στην Λέσβο με 350 Αμερικάνους


Η πόλη της Μυτιλήνης εκτός από την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα παράλια της Τουρκίας  και συγκεκριμένα με το Αϊβαλί (παλιές Κυδωνίες), υποδέχεται και το πρώτο της κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν.

«Ξεκινάμε από μηδενική βάση’ από το 2015 με το προσφυγικό ματώσαμε και βαλτώσαμε» λέει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο ναυτιλιακός – τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. Την ικανοποίησή του για την εκκίνηση της κρουαζιέρας στο νησί εκφράζει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς λέγοντας «φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα, μπαίνουμε σιγά σιγά και στον κλάδο της κρουαζιέρας».

Σχετικά με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που φτάνει στη Μυτιλήνη, την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου, θα ‘πιάσει’ στο λιμάνι στις 8 το πρωί, προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη, και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα στις 17.00 με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Insignia της Oceania Cruises, και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, οι επιβαίνοντες θα είναι Αμερικάνοι. «Θα υποδεχθούμε 350 Αμερικάνους, κάποιοι από τους οποίους θα ακολουθήσουν εκδρομές στην Αγιάσο και στο Καγιάνι (σ.σ. 6 χλμ. από Μυτιλήνη στην περιοχή Ταξιάρχες)» δηλώνει ο κ. Πίκουλος.

Το κρουαζιερόπλοιο Insignia έχει μήκος 180 μ. και πλάτος 25 μ., ο συνολικός αριθμός επιβατών ανέρχεται σε 684 και πληρώματος σε 400. Διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, το Aquamar Spa και Vitality Center, οκτώ σαλόνια και μπαρ, ένα καζίνο και 342 πολυτελείς σουίτες και καμπίνες, όπου σχεδόν το 70% διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες.

Σχετικά με την προσέλευση κρουαζιερόπλοιων φέτος στη Μυτιλήνη, «ευελπιστούμε να πιάσουμε τα 20 πλοία» δηλώνει ο ναυτιλιακός – τουριστικός πράκτορας και προσθέτει «σκεφτείτε ότι το 2009 και το 2010 είχαμε 100 προσεγγίσεις». Επόμενη άφιξη κρουαζιέρας στο νησί ορίζεται η Πέμπτη 5 Μαΐου.

 

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου/  https://www.grtimes.gr/