Από την Λέσβο ο 19χρονος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου Κ. Τακιδέλλης που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Ν. Ιωνία


Με καταγωγή από την Αγιασο της Λέσβου ο 19χρονος πρωταθλητής, που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Ιωνία την Τέταρτη.

 

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

Ο άτυχος νεαρός ήταν γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 2003 έχει καταγωγή από την Αγιάσο (παιδί του Μιχάλη και εγγόνι του Κώστα Τακιδέλλη που αντιμετωπίζει και ο ίδιος σοβαρά προβλήματα υγείας...). Ο παππούς του μετανάστευσε και ήταν για χρόνια στη Γερμανία πριν γυρίσει οικογενειακώς στην Ελλάδα. Τα καλοκαίρια συνήθιζε να τα περνάει με τη σύζυγό του Ευριδίκη, στα Βατερά...

Ο 19χρονος Κώστας ξεκίνησε να αγωνίζεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2019 κι, όπως αναφέρει η ΟΜΑΕ, το ταλέντο του έγινε αμέσως εμφανές. Στην τρίτη του μόλις σεζόν, το 2021, έφτασε μέχρι την κορυφή της Ελλάδας κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar στην κατηγορία των 600 κ.εκ.

Η επιτυχία του αυτή του εξασφάλισε το εισιτήριο για το διακεκριμένο διεθνή θεσμό ανάδειξης νέων ταλέντων FIA Rally Star, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ταχύτατος και άκρως ανταγωνιστικός, ώσπου μια ατυχία του στέρησε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, είχε ήδη αποδείξει τις εξαιρετικές του αγωνιστικές ικανότητες.

«Η σκέψη των μελών της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου, στους οποίος εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια σε αυτή την αβάσταχτη στιγμή. Ο Κωνσταντίνος θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στη σκέψη όλων μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

 

«Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού»

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Κωνσταντίνου σκόρπισε θλίψη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Τα EKO Racing Dirt Games σε μήνυμα τους στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματα της οικογένειας των EKO Racing Dirt Games στην είδηση για το χαμό του φίλου μας, Κωνσταντίνου Τακιδέλλη. Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ενός ανθρώπου, που αν και τόσο νέος, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στις ζωές μας. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένειά του. Αντίο Κωνσταντίνε...», ενώ το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ανέφερε στο δικό του μήνυμα: «Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού Κωνσταντίνε... Το ΑΣΜΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου...».

 

Η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του

Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είχε φιλοξενηθεί πριν από λίγους μήνες στην εκπομπή Grand Prix της CosmoteTV για να μιλήσει για το σπουδαίο επίτευγμα. Ο 19χρονος έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κατακτά τον τίτλο στα EKO Racing Dirt Games.

Ο άτυχος νεαρός, είχε την πρώτη του εμπειρία με αμάξι, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στα 12 του, ενώ όπως ανέφερε έτρεχε από τα 15 του. Επίσης, μέχρι να «κλείσει» τα 18 του, μοιραζόταν με τον πατέρα του, Μιχάλη, το ίδιο μονοθέσιο, με τη διαφορά ότι άλλαζαν «εγκέφαλο». Όσο για το ιστορικό επίτευγμα του, ανέφερε ότι: «Μου χαμογέλασε η τύχη και βγήκα πρώτος». Δυστυχώς, στη Νέα Ιωνία, η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του, με αποτέλεσμα να φύγει τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή.

 

Ο Νεκτάριος Βακάλης  αναφέρει:

Δυστυχώς, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης ο πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Crosscar, το παιδί που "έφυγε" τόσο πρόωρα και άδικα τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Απριλίου χάνοντας τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, έχει καταγωγή από την Αγιάσο (παιδί του Μιχάλη και εγγόνι του Κώστα Τακιδέλλη που αντιμετωπίζει και ο ίδιος σοβαρά προβλήματα υγείας...). Ο παππούς μετανάστευσε και ήταν για χρόνια στη Γερμανία πριν γυρίσει οικογενειακώς στην Ελλάδα. Τα καλοκαίρια συνήθιζε να τα περνάει με τη σύζυγό του Ευριδίκη, στα Βατερά...

Συλλυπητήρια στην οικογένεια γνωρίζοντας ότι τα λόγια είναι τόσο φτωχά και λίγα...

Ο άτυχος νεαρός ήταν γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 2003 και ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια, με δίψα για τη ζωή και σημαία την καλοσύνη του. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2019 κι, όπως αναφέρει η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) το ταλέντο του έγινε αμέσως εμφανές. Στην τρίτη του μόλις σεζόν, το 2021, έφτασε μέχρι την κορυφή της Ελλάδας κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar στην κατηγορία των 600 κ.εκ.

Η επιτυχία του αυτή του εξασφάλισε το εισιτήριο για το διακεκριμένο διεθνή θεσμό ανάδειξης νέων ταλέντων FIA Rally Star, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ταχύτατος και άκρως ανταγωνιστικός, ώσπου μια ατυχία του στέρησε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, είχε ήδη αποδείξει τις εξαιρετικές του αγωνιστικές ικανότητες.

«Η σκέψη των μελών της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου, στους οποίος εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια σε αυτή την αβάσταχτη στιγμή. Ο Κωνσταντίνος θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στη σκέψη όλων μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

 

«Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού»

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Κωνσταντίνου σκόρπισε θλίψη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Τα EKO Racing Dirt Games σε μήνυμα τους στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματα της οικογένειας των EKO Racing Dirt Games στην είδηση για το χαμό του φίλου μας, Κωνσταντίνου Τακιδέλλη. Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ενός ανθρώπου, που αν και τόσο νέος, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στις ζωές μας. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένειά του. Αντίο Κωνσταντίνε…», ενώ το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ανέφερε στο δικό του μήνυμα: «Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού Κωνσταντίνε… Το ΑΣΜΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου…».

Ο άτυχος συντοπίτης μας, είχε την πρώτη του εμπειρία με αμάξι, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στα 12 του, ενώ όπως ανέφερε έτρεχε από τα 15 του. Επίσης, μέχρι να «κλείσει» τα 18 του, μοιραζόταν με τον πατέρα του, Μιχάλη, το ίδιο μονοθέσιο, με τη διαφορά ότι άλλαζαν «εγκέφαλο». Όσο για το ιστορικό επίτευγμα του, ανέφερε ότι: «Μου χαμογέλασε η τύχη και βγήκα πρώτος». Δυστυχώς, στη Νέα Ιωνία, η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του, με αποτέλεσμα να φύγει τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή.