«Πόλεμος» Βερρου- Ελευθέριου… με φόντο την παράλια της Ερεσου (PICS)


Ένας άνευ προηγουμένου λεκτικός «πόλεμος» έχει ξεκινήσει ανάμεσα σε δυο παλιούς καλούς συνεργάτες.

Συγκεκριμένα χτες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία -με 19 ψήφους- στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα 19 συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζητούσαν ανάκληση της οικοδομικής άδειας, στην υπόθεση Αφεντέλι. 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση από τον προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Γελαγωτη εξώδικο της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου στην παραλία προς τους 19 δημοτικούς σύμβουλους που ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση.

Σήμερα νωρίς το πρωί ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου σε ανάρτηση του έλεγε πως «Μια ολόκληρη Δημοτικη Αρχή ,η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, παρούσα σύσσωμη στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2022, αρνείται να πάρει θέση σε ένα καίριας σημασίας θέμα που απασχολεί την Ερεσό και το μέλλον μιας ολόκληρης παραλίας η οποία κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί, και αρνείται και να ψηφίσει. Είναι πρωτοφανές. Αν δεν είναι μεθόδευση ( συνεχιζόμενη εδω και πολύ καιρό) , είναι ντροπή και κατάντια για το Δήμο μας, είτε δεν έχουν γνώμη οι αρνητές της ψήφου, είτε φοβούνται να την εκφράσουν.Η άρνηση της ψήφου, σύμφωνα με το νόμο, είναι αρνητική ψήφος. Η θέση λοιπόν της Δημοτικής Αρχής, είναι να χτισθεί η παραλία της Ερεσού και ντρέπεται ή φοβάται να το πεί. Τσιμέντο λοιπόν να γίνει ο κατα τα άλλα πράσινος δήμος.... τρομάρα μας.»

Μετα από λίγα λεπτά απάντησε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος με δική του ανάρτηση λέγοντας πως «Ο λαϊκισμός είναι σαν το γλυκό κρασί. Το πίνεις ευχάριστα μόνο που αν πιεις πολύ, μεθάς και μετά δεν ξέρεις ούτε τι λες ούτε τι κάνεις. Όσο για την αντιστροφή της πραγματικότητας; Α, αυτή είναι επάγγελμα. Για ειδικούς, με μακρά ενασχόληση με το "άθλημα". Αποχή και από τα δύο.Βλάπτουν σοβαρά. Καλημέρα σας.»


Σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του Δημάρχου απάντησε ο Άρης Ελευθερίου με δυο παροιμίες «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η αντιστροφή της πραγματικότητας αποδεδειγμένη: Η παραλία τσιμέντο να γίνει."Παλιά μου τέχνη κόσκινο."»

Και η απάντηση του Δημάρχου ήταν «Α, και το θράσος είναι επάγγελμα. Επίσης. Καλή πορεία στο δρόμο που έχετε επιλέξει εύχομαι.»