Μεγάλη η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Μυτιλήνης για τις ανάγκες του λαού της Ουκρανίας (PICS)


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Δήμητρα Αλεξανδρή και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Ζαφειρίου, για την συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τις ανάγκες του λαού της Ουκρανίας, ο οποίος βιώνει μερικές από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του.

Στο κάλεσμα του Δημάρχου ανταποκρίθηκε πλήθος σχολείων, Συλλόγων, Οργανισμών, αλλά και πολιτών, με αποτέλεσμα να γεμίσει ένα κοντέινερ, το οποίο είχε τοποθετηθεί εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης για τον σκοπό αυτό.

Το ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα είδη ατομικής υγιεινής και τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που συγκεντρώθηκαν, θα αποσταλούν την Παρασκευή στην Ουκρανία για την ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις κακουχίες του πολέμου.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ευχαριστεί όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν το ανθρωπιστικό υλικό. Η συγκινητική ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα του Δήμου Μυτιλήνης αποτελεί ουσιαστική ένδειξη αλληλεγγύης και μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύτηκαν εκατόν δεκαοκτώ (118) πακέτα, ήτοι 112 κούτες διαφόρων μεγεθών, 3 μεγάλες μαύρες σακούλες απορριμμάτων και 3 σακιά με φακές και αλεύρι, όλα κλεισμένα και συσκευασμένα επιμελώς, τα οποία φέρουν αρίθμηση και ετικέτα με την ένδειξη «ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ», περιέχουν τρόφιμα (ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες κλπ.), κουτιά γάλα, βρεφικά γάλατα και βρεφικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα, είδη ατομικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό.