Τελεσίγραφο από το ΝΟΜ στους Ερασιτέχνες Αλιείς για την παραβίαση των εγκαταστάσεων στο Μακρύ Γιαλό


«Προάσπιση της Ιδιοκτησίας και κληρονομίας του ΝΟ Μυτιλήνης από καταληψίες Ερασιτέχνες Αλιείς»

Η ιδιοκτησία του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης έχει παραβιαστεί το τελευταίο διάστημα από ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι αμφισβητούν την ύπαρξη και λειτουργία του Ομίλου, καθώς και τη νόμιμη χρήση μέρους των εγκαταστάσεων του.

Το ΔΣ του ΝΟΜ, εξαντλώντας όλους τους τρόπους ευγενικής ενημέρωσης των ερασιτεχνών αλιέων για την παράνομη καταπάτηση οικίσκου ιδιοκτησίας του Ομίλου και αφού απευθύνθηκε στην αστυνομία δύο φορές για συστάσεις, βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να ακολουθήσει τη νομική οδό για να αποδείξει το αυτονόητο.

Μετά από παρότρυνση του Αντιπεριφερειάρχη και δικηγόρου, Πανάγου Κουφέλου, για μία τελευταία προσπάθεια εξωδικαστικής και φιλικής διευθέτησης του θέματος, ο Πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής, μετέβη στο γραφείο του κ. Κουφέλου στην Περιφέρεια, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και δικηγόρο κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, την Τρίτη 1 Μαρτίου, παρουσία των ερασιτεχνών αλιέων, προσκομίζοντας όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα ιδιοκτησίας του ΝΟΜ.

Παρόλο που αποδείχτηκε η νομιμότητα του ΝΟΜ, οι ερασιτέχνες αλιείς αθέτησαν την αρχική τους υπόσχεση για άμεση αποχώρηση από τον οικίσκο, επικαλούμενοι την ανάγκη γνωμοδότησης και από πολιτικό μηχανικό, ζητώντας διορία μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου, η οποία και δόθηκε.

Το ΔΣ του ΝΟΜ θέλει με αυτή την ανακοίνωση να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όποιους έχουν βαλθεί να υπονομεύσουν την ιστορία και την κληρονομιά του  Ομίλου, ότι αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις τελείωσαν.

 

Ο ΝΟΜ δεν είναι κανενός.

Ο ΝΟΜ είναι το σπίτι του Ναυταθλητισμού του τόπου μας.

Ο ΝΟΜ ανήκει στα παιδιά μας και σε κανέναν άλλο, από το 1932.

Εάν την Δευτέρα 7 Μαρτίου δεν αποχωρήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι καταληψίες, τον λόγο θα έχει ο εισαγγελέας.