Αντιδράσεις στα Τούρκικα ΜΜΕ για την στρατιωτική παρέλαση στην ΣάμοΘέμα στα τουρκικά ΜΜΕ έγιναν για ακόμη μία φορά οι στρατιωτικές παρελάσεις που έλαβαν χώρα στα ελληνικά νησιά την 25η Μαρτίου.


Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου A Haber, που χαρακτήρισαν «πρόκληση» την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην … Σάμο. «Η Ελλάδα παρά τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας, για μία ακόμη φορά έκανε βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Στο νησί Σάμος που σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση (…) Η τελευταία πρόκληση έγινε στο νησί Σάμος. Μονάδες ειδικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί έκαναν στρατιωτική παρέλαση» σχολίασε.


Ασχολίαστες δεν έμειναν και οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους επειδή σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως: «τα ελληνικά άρματα μάχης υπερέχουν των τουρκικών ειδικά στον Έβρο, μοναδικό σημείο χερσαίο συνόρων».


«Ο Στεφανής παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την άγκυρα», λένε οι τούρκοι

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, υποστήριξε πως τα ελληνικά άρματα μάχης μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά άρματα από 6 χιλιόμετρα απόσταση. Παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την Άγκυρα. Οι προκλήσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία, ακολουθούν η μία την άλλη» σχολίασε η δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ.

Πηγή in.gr