Τέλος η καραντίνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram ότι νόσησε από κοροναϊό  την περασμένη Δευτέρα, 14 Μαρτίου

Αρνητικός στα τεστ κοροναϊόυ που υποβλήθηκε βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης από αύριο, Δευτέρα, επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram ότι νόσησε από κοροναϊό  την περασμένη Δευτέρα, 14 Μαρτίου. Μία εβδομάδα μετά επιστρέφει στο επιστρέφει κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πώς και πού κόλλησε κοροναϊό ο πρωθυπουργός;

Προτού πάει στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός είχε κάνει το τεστ. Ήταν αρνητικό. Όταν όμως επέτρεψε, την επόμενη ημέρα το πρωί, είχε κάποια ελαφρά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα μπούκωμα. Έκανε τεστ, βγήκε θετικό, αλλά ήθελε να κάνει και μοριακό. Δεν αισθανόταν, βλέπετε ασθενής με Covid. Ήθελε να βεβαιωθεί.

Περιμένοντας τα αποτελέσματα από το μοριακό τεστ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι και μίλησαν για την πολιορκία της Μαριούπολης με τους χιλιάδες ομογενείς εκεί, αλλά και με τον μοναδικό δυτικό διπλωμάτη, τον Μανώλη Ανδρουλάκη, που έμεινε στην πολύπαθη πόλη, χωρίς νερό, τροφή (μόνον για τρεις ημέρες), χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το μοριακό δεν άργησε να έρθει και ήταν και αυτό θετικό. Εικάζεται ότι ο πρωθυπουργός κόλλησε τον ιό στις Βερσαλλίες. Τόσος κόσμος ήταν εκεί, τόσους πολλούς συνάντησε, τόσες χειραψίες έκανε. Αυτό το υπολόγισε με τις μέρες που έκανε να εκδηλωθεί ο ιός. Με το που επιβεβαιώθηκε πως ήταν θετικός στον κοροναϊό, έγιναν οι παρακάτω κινήσεις 

Πρώτα απ΄όλα ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι είχαν έρθει επαφή μαζί του στην Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Μητροπολίτες στο Φανάρι. Ο Πατριάρχης είχε προσφάτως περάσει τον κορωνοϊό, όπως και ο Ερντογάν. Δεύτερον όσοι ταξίδευσαν μαζί του στην Πόλη, ειδοποιήθηκαν σχετικά, όπως οι δύο κυρίες του διπλωματικού του γραφείου (Ελένη Σουρανή και Άννα- Μαρία Μπούρα), ο κ. Νικολαΐδης του υπουργείου Εξωτερικών που λόγω της γνώσης του στα τουρκικά αξιοποιήθηκε και ως διερμηνέας, τα μέλη της ασφάλειας του Πρωθυπουργού, αλλά και άλλοι.