Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, που τιμάται κάθε χρόνο την 8η Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, που τιμάται κάθε χρόνο την 8η Μαρτίου, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης και το Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, σας καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, από τις 12:30 έως τις 14:30, θα μας βρείτε στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα.

Θα πραγματοποιήσουμε συμβολική φύτευση λουλουδιών στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους στην Ελλάδα το 2021. Παράλληλα θα ενημερώνουμε σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών τιμάται σε χώρες όλου του κόσμου και κατοχυρώθηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 1977 ως αναγνώριση της δράσης των γυναικών εργατριών στις αρχές του 20ου αιώνα. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών είναι «Έμφυλη ισότητα σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο» αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο των κοριτσιών και των γυναικών στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους τους ανθρώπους.