Μια μεγάλη αγκαλιά από τους Πρόσκοπους της Λέσβου… για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας


Ολοκληρώθηκε χτες η δράση των Προσκόπων της Λέσβου. Συγκέντρωσαν εκατοντάδες κιλά τρόφιμα και φάρμακα που θα προωθηθούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου

Χτες Σαββάτο 12 Μαρτίου Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και βαθμοφόροι των Συστημάτων της Προσκοπικής Περιφέρειας Λέσβου ολοκλήρωσαν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκέντρωσαν εκατοντάδες κιλά τρόφιμα, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από την περασμένη Τρίτη δεχόταν τρόφιμα και φάρμακα στην Εστία του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γυαλό ενώ σήμερα κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, κάνοντας πράξη την προσκοπική υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε ΚΑΘΕ άνθρωπο σε ΚΑΘΕ περίσταση» στάθηκαν έξω από τα σούπερ μάρκετς «Βασιλόπουλος», «Μασούτης» και «My Market» στο κέντρο της Μυτιλήνης και για λίγες ώρες δεχόταν τρόφιμα από πολίτες. Ανάλογη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων έγινε και στο Μόλυβο.


Για μια ακόμα φορά η τοπική κοινωνία έδειξε τα αισθήματα βαθειάς και ουσιαστικής αλληλεγγύης της έναντι των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Επιβεβαίωσε όμως για μια ακόμα φορά και την εμπιστοσύνη της στην τοπική Προσκοπική Κίνηση για την αποτελεσματικότητα της αλλά και τον ουσιαστικό τρόπο διαχείρισης των όσων της εμπιστεύεται.

Το σύνολο των υλικών που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθεί στο τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ώστε συντονισμένα και αποτελεσματικά να προωθηθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς του πολέμου στην Ουκρανία μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών του Κόσμου.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν και είτε είναι σε συσκευασίες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν είτε δεν παραλαμβάνονταν στη λίστα των υλικών που ζητήθηκαν, θα παραδοθούν στην ομάδα αλληλεγγύης «Κανένας Μόνος» για την κάλυψη αναγκών όσων συμπατριωτών μας δοκιμάζονται.