Εξόρμηση σε χώρους δουλειάς από το Σωματείο Οικοδόμων Λέσβου



Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας που προκυρήχθηκε για χθές 16 Μαρτίου 2022, μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Λέσβου πραγματοποίησαν εξόρμηση σε χώρους δουλειάς προς ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου των κατασκευών για τα δίκαια αιτήματα και το πλαίσιο διεκδικήσεων που θέτουμε.

   Οι οικοδόμοι στο εργοτάξιο στο Καλαμάρη, στο Πανεπιστήμιο, στο Κάστρο και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα ενημερώθηκαν για διεκδικήσεις του κλάδου που δε μπορούν να περιμένουν ούτε μία μέρα πλέον, όπως η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, η άμεση στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση κ.α.

   Ζώντας και οι ίδιοι στο πετσί τους τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης με τη πρώτη επίσκεψη σε supermarket, της ακρίβειας στα καύσιμα, στο πετρέλαιο, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ βλέπουν το κουτσουρεμένο μεροκάματο να εξανεμίζεται πριν μπει στις τσέπες τους. Συζητώντας εξέφρασαν την ανασφάλεια που νιώθουν για το μέλλον και ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι πλέον η υπομονή τους όπως και όλων μας έχει εξαντληθεί.

   Για όλα αυτά και για να μη μείνουμε για άλλη μια φορά με τα χέρια σταυρωμένα υπήρξε ενημέρωση για τη Πανεργατική Απεργία που είναι μπροστά μας στις 6 Απρίλη, ώστε όλοι μαζί δυναμικά να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ζωές μας.