Στον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο η κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους

 

Συνάντηση με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας  Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο,  Πανάγος  Κουφέλος   με στόχο την ενεργή συμμετοχή και κινητοποίηση της Ομοσπονδίας  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καθώς και την ενημέρωση τους για την πρόληψη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής , των περιουσιών και του περιβάλλοντος από ενδεχόμενες πυρκαγιές ενόψει  της αντιπυρικής περιόδου.

 

Την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος της, κ. Ασημάκης Γιακουμής και η επιστημονική σύμβουλος  κ. Φώτω Κόνσολα.

 

Πέραν του θέματος  προστασία και διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη, προστασία και διατήρηση της θηραματοπανίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου κατέθεσε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του, στο πλούσιο έργο και τις ποικιλόμορφες δράσεις που αναπτύσσει η Κυνηγετική Ομοσπονδία  για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, για τη συνδρομή τους στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. Αποφασίστηκε από κοινού να προχωρήσουν σε περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις τονίστηκε δε η συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην περιφερειακή  οικονομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζοντας την προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων ευχαρίστησε από πλευράς Περιφερειακής Αρχής  την εθελοντική τους προσφορά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και εξήρε την κοινωνική τους προσφορά τονίζοντας ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα πρέπει να σταθούμε όλοι αρωγοί στις συνεργαζόμενες με την πολιτεία κυνηγετικές οργανώσεις.

«Οφείλουμε με την όποια διαχειριστική δύναμη διαθέτει η Περιφέρεια να συμβάλουμε στην ανεύρεση λύσεων κάθε ομάδας. Στα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και σε εκείνα που τυχόν προκύπτουν δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες ».

Αυτή ήταν  η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη μετά το πέρας της συνάντησης.