Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας θα σημαίνει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!


Δραματικοί τόνοι από τον Βλοντίμιρ Ζελένσκι, σε δηλώσεις του στο CNN. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι μόνο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος του πολέμου με τη Ρωσία. Σε αντίθεση περίπτωση, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο! 

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και τις πληροφορίες πως οι δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν σε αμάχους στη Μαριούπολη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας την Κυριακή (20.03.2022) στο CNN είπε πως είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις. Ήμουν έτοιμος εδώ και δυο χρόνια. Και χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι όταν ο Φαρίντ Ζακάρια τον ρώτησε αν είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Όλοι όσοι θεωρούν ότι αυτός ο διάλογος δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να λύσει τίποτα, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό (ο διάλογος). Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να την εκμεταλλευθούμε. Πρέπει να το κάνουμε. 

Δεν μπορώ να σας πω το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, (αλλά) χάνουμε ανθρώπους κάθε μέρα, αθώους ανθρώπους. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξαφανίσουν, να μας σκοτώσουν. Έχουμε δείξει την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας, πως είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την ισχυρή επίθεση, πως μπορούμε να αντεπιτεθούμε. 

Αλλά δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να σώσει τις ζωές τους. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε πιθανότητα για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε και να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σημαίνει ότι οδηγούμαστε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι!

Πηγη newsit.gr