Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό ο Κώστας Μουτζούρης


Στην τηλεδιάσκεψη εργασίας της ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη και συναρμόδιους υπουργούς, συμμετείχε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.  

Τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση ήταν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2021-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ προτάθηκε από τον κ. Μουτζούρη και άλλους Περιφερειάρχες και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις Περιφέρειες. 

Υπήρξε μάλιστα δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για νέα δίμηνη παράταση, έως και τις 31 Μαΐου του 2022, στις συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν στις Περιφέρειες και στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. 

 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες μας τα οποία είναι κοινά και αφορούν κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη από την οποία πήραμε απαντήσεις  από τους Υπουργούς που ήταν παρόντες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο υψηλότερο επίπεδο προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους».